Давайте поговоримо про те, яку шкіру називають «проблемною». В першу чергу, проблемною можна назвати шкіру, яка має будь-які недоліки. Наприклад, прищики, акне (вугрі), підвищена пігментація, алергічний висип і ін. Навіть люди з ідеальною шкірою не застраховані від стресу, гормонального збою або інших зовнішніх і внутрішніх факторів, що відбиваються на зовнішності.

Найскладніше доглядати за чутливим і жирним типом шкіри. Чутлива шкіра часто погано реагує на дієві засоби – креми та інші. Цю проблему можна вирішити, підібравши косметичні засоби, які не викликають алергії, а зробити це можна за посиланням https://satara.com.ua/. Власниці жирної та комбінованої шкіри найчастіше страждають від прищів (комедонів) і вугрової висипки. Головною причиною утворення акне є порушена функція сальних залоз, але є й інші чинники.

Не варто забувати, що всі ми різні, і визначити, що саме викликало ту чи іншу проблему з шкірою, може тільки лікар-косметолог. За одну процедуру, як обіцяють деякі салони краси, зробити шкіру ідеальною неможливо (хіба тільки за допомогою ретуші на фотографії). Лікування проблемної шкіри треба підбирати індивідуально і в кілька етапів.

Перший етап – консультація лікаря і призначення медикаментозного лікування.

Для того, щоб позбутися від комедонів і запалень, потрібно виявити і вилікувати першопричину утворень. За підсумками консультації лікаря, відповідно до типу шкіри, для відновлення належного функціонування сальних залоз і зняття запалення підбирається медикаментозне лікування. Для швидкого позбавлення від прищиків і глибоких запалень можна провести процедуру точкової ін’єкції антибіотиків прямо в уражені ділянки.

Другий етап – усунення закупорки сальних залоз (чорних цяток).

Необхідно видалити вже наявні глибокі забруднення за допомогою чистки обличчя. Це може бути як узі-чистка (ефективна як при поверхневих забрудненнях, так і просто для видалення ороговілого шару шкіри), механічне очищення (за допомогою марлевої серветки і рук лікаря-косметолога відбувається фізичне видалення комедонів), так і комбінована чистка (поєднує в собі обидва види: спочатку видаляються поверхневі забруднення, а після цього – глибокі).

Третій етап – мезотерапія.

Всі ми знаємо про ефективність цієї процедури. Лікар призначає мезококтейль (суміш корисних для шкіри антиоксидантів, мінералів і вітамінів), які не тільки знижують жирність, але і вирівнюють колір і фактуру шкіри. Ефект від процедури помітний відразу ж, як тільки сходять папули.

Четвертий етап – пілінги.

Пілінги дозволять швидко і дбайливо усунути рубці, шрами, пігментні плями, звузити пори і освіжити обличчя. Можна чергувати з мезотерапією для кращого ефекту.

П’ятий етап – призначення правильного догляду в домашніх умовах.

За підсумками лікар-косметолог дає чіткі вказівки по догляду за шкірою вдома, підбирає засоби очищення, ранкові та вечірні креми.

Ефективність і тривалість результату залежить не тільки від правильного підбору, якості препаратів і процедур, а й від рівня кваліфікації косметолога. Тому варто довіряти своє обличчя тільки перевіреним фахівцям і клінікам.