Розмальовки для дорослих, або як прогнати тяжкі думки?

Похмуро за вікном, сумно і тривожно на душі, здолали турботи, тиснуть тяжким вантажем неприємності – напевно кожному доводилося стикатися з такими ситуаціями. В наші дні дуже популярним стало нетрадиційне лікування такого стану за допомогою арт-терапії.

Одним з найпоширеніших прийомів арт-терапії є образотворче мистецтво. Малювання захоплює, відволікає від важких думок, в результаті стабілізується психологічний стан. Малюючи, людина використовує різні кольори. Як відомо, колір має величезний вплив на організм. Наприклад, жовтий стимулює нервову систему, зелений нормалізує пульс, блакитний знімає м’язову напругу. Однак не у всіх є природні здібності до малювання. А хочеться випробувати такий дешевий і немедикаментозний спосіб позбавлення від  затяжного стресу, що насувається. Як бути?

Розмальовка для дорослих буде відмінною альтернативою самостійним спробам зобразити що-небудь на папері. Для прикладу, сучасні картини по номерам дають змогу вам створити власний шедевр, навіть якщо ви не володієте навиками малювання та спеціальними знаннями. Для цього вам достатньо придбати картину по номерам, зробити це можна тут http://diyshop.in.ua/art/po-nomeram, потім слід уважно прочитати інструкцію, та розфарбувати зони, позначені цифрами, у відповідні кольори.

На початку третього тисячоліття в США з’явилися перші антистрес-розмальовки для дорослих, які припали до смаку мільйонам людей. У наші дні в продажі є достатня кількість подібних розмальовок різної тематики – можна підібрати на будь-який смак: геометричні фігури, мандали, природні мотиви, казково-фантастичні. Крім того, в Інтернеті великий вибір розмальовок, доступних для скачування і роздруківки.

Для малювання вам будуть потрібні олівці, використовують також фломастери, гелеві ручки, воскові олівці, акварельні кольорові олівці. Більшість обирає класичний варіант – олівці, тим більше що зараз є величезний асортимент різних наборів. Фарби використовувати не рекомендують через занадто дрібні деталі у малюнку.

Розфарбовуючи, людина найчастіше інтуїтивно підбирає кольорову гаму. Наприклад, сьогодні ви підберете одні кольори, а завтра зовсім інші для розфарбовування одного і того ж малюнка, таким чином позбуваючись від негативних емоцій і приводячи в гармонію свій психологічний стан. В один день малюнок вийде похмурим, адже в нього вилилися всі проблеми і негаразди, такий малюнок не рекомендується зберігати. Наступний малюнок скоріш за все замайорить більш світлими та яскравими відтінками.

Це заняття дуже захоплююче. Під час роботи людина приходить в стан медитації, всі думки покидають її, а в цей час організм отримує можливість саморегулюватися, відновлюватися.

Деяким людям розфарбовування допомагає просто зосередитися, відволіктися від непотрібних думок і таким чином прийти до правильного рішення життєвих або робочих проблем. Крім того, розфарбовування повертає людину в дитинство, даруючи легкість і яскравість світовідчуття, властивих для цього віку.

Деякі фахівці не вважають такий процес творчим, але ж не це головне. Головне – поринути в чарівний світ, побачити свій сюжет в малюнку і реалізувати його за допомогою кольору. За такою роботою непомітно відступлять тривоги і негативний настрій неодмінно зміниться на позитивний, творчий, життєстверджуючий.

Поділись


Новини партнерів