Приймаємо гостей: лаунж зона в вітальні

Як часто вам доводилося мріяти про те, що приходячи додому після важкого робочого дня, ви влаштовуєтеся на м’якому дивані, заваривши собі чашку гарячого чаю і сховавшись за затишним пледом … Особисто я про це мрію кожен день … Але ось біда – немає у мене затишного містечка, де я могла б побути сама з собою наодинці. Нещодавно задалася я метою організувати в своїй вітальні щось на зразок лаунж зони, де я могла б і гостей зустрічати при нагоді, і книжку почитати на дозвіллі. І подумала, що зробити це не так складно, навіть якщо ви власник однокімнатної квартири. Для цього потрібно лише знати кілька дизайнерських прийомів, про які піде мова далі, та придбати відповідні меблі від бренду престол. Отже, що ж потрібно, щоб оформити в своїй вітальні острівець затишку і спокою?

Капелька психології

Закрийте очі і уявіть, яке оформлення зони відпочинку вам ближче всього. Що б ви хотіли бачити тут? Уявили? Ось те, що перше спаде на думку – і є ваша ідеальна лаунж зона. Чітко сфокусуйтеся на кольорах обробки і меблів, текстилі, своїх відчуттях. Тепер можна приступити до втілення своєї мрії. Йдемо далі.

Де розташувати?

Звичайно, найкраще місце для відпочинку – подалі від дверей, там, де найрідше пролягають маршрути членів вашої сім’ї. Тому краще всього вибирати найдальший кут вітальні або архітектурну нішу, якщо така є. Загалом, місце, де вас ніхто не потривожить.

Меблі для зони відпочинку

Важливу роль в оформленні лаунж зони грають меблі. Це може бути екстравагантний великий кутовий диван, або кілька диванів розставлених так, щоб місце для відпочинку було відокремленим від решти простору вітальні.

Якщо у вас достатньо місця, це дає можливість проявити фантазію. Ви можете розташувати меблі так, щоб отримати амфітеатр прямо тут, в кімнаті. Це може бути набір меблів навколо телевізора в напівкруглій або U-подібній формі. Крім того, ви можете розмістити старовинні або незвичайні предмети меблів, які можуть додати шарму в атмосферу. Але остання порада вимагає ретельного підходу, а можливо, навіть професійного.

На що подивитися?

Дуже важливо передбачити те, на що падає ваш погляд, коли ви знаходитесь в зоні відпочинку. Якщо ви любите відпочити під перегляд улюбленого фільму, тоді установка великого телевізора – саме те, що потрібно.

У разі, якщо ви маєте можливість контролювати процес будівництва будинку, в якому хочете організувати зону відпочинку, то завбачливо обладнайте простір панорамним вікном.

Освітлення

Дуже важливу роль в оформленні будь-якого простору грає освітлення. А для дизайну лаунж зони – це один з ключових моментів. Важко буде розслабитися під потужним потоком світла великої люстри або галогенних ламп. Тому оптимальним рішенням стане розсіяне світло від сучасних модних підвісних ламп на довгих проводах. Для того щоб світло від них було максимально м’яким, їх вішають на різній висоті. Також для комфортного освітлення підійдуть торшери, невеликі настільні лампи або настінні бра.

Архітектурні методи для організації лаунж-зони у вітальні

Найпоширеніший архітектурний спосіб виділити зону відпочинку у вітальні – це підняти або опустити передбачуване місце відпочинку. Найлегше побудувати подіум, на якому буде розташовуватися лаунж-зона, але можна і опустити її нижче рівня підлоги. Цей процес трохи складніший, ніж перший, але його можна втілити в життя.

Для виділення лаунж зони можна використовувати різні перегородки і всі способи зонування простору. Якщо поблизу від зони відпочинку є функціональний елемент на зразок сходів або еркера, то його можна захистити перегородкою, надавши таким чином лаунж зоні більш відокремленого виду.

У сучасному світі наявність лаунж зони не розкіш, а необхідний захід. Правильно оформити цей простір неважко, потрібно лише вибрати місце, на якому вона буде розташована і меблі, на яких буде зручно сидіти, і тоді відпочинок в колі сім’ї завжди буде максимально приємний.

Поділись


Новини партнерів