У 1959 році Рут Хендлер представила широкому загалу першу Барбі. Не зважаючи на критику зі сторони колег та конкурентів, іграшка стала однією з найпопулярніших у світі. Про неї мріють не лише маленькі дівчатка, а й дорослі жінки намагаються скопіювати її зовнішність. Ми розкрили в секрет шаленої популярності цієї ляльки.

Як змінювалась лялька з 1959 по 2000 роки

Барбі стала популярною завдяки тому, що постійно змінювалась. Образи, в яких випускали ляльку, копіювали моду того часу і продовжують це робити досі. Перша іграшка була блондинкою з кінським хвостом, перлинними сережками та одягнена в чорно-білий смугастий купальник, про який мріяла кожна жінка. Згодом на ринок вийшли кар’єристки у ділових костюмах. Одна з них копіювала стиль Жаклін Кеннеді. Були автомобілістки в образі Кетрін Хепберн, співачки, медсестри та стюардеси. Завдяки їм малі дівчатка могли фантазувати про те, ким вони стануть, коли виростуть.

Крім одягу змінювався і колір волосся ляльок. Спочатку це були відтінки Золотий блонд та Північ, які згодом перетворились на Багряний вогонь та Рубіновий червоний. Співачка Шер принесла моду на стиль хіпі, що знайшов відображення в образах ляльки. Крім того, в колекціях з’явилась темношкіра іграшка – це сталось за три роки до того, як перша темношкіра модель вийшла на подіум. У 80-ті Барбі відправилась підкоряти космос під лозунгом «дівчата можуть все». А в 90-х вона стала іконою стиля та носила шкіряні куртки Harley Davidson, джинси Calvin Klein та вечірні сукні Christian Dior.

Шалені мрії маленьких дівчаток

Після 2000 року лялька замахнулась на кандидати у президенти: іграшка у червоному костюмі зробила фурор. Подейкують, що Хілларі Клінтон позичила дещо з її образу для своєї передвиборчої кампанії. Цікавий той факт, що в якості аксесуарів для Барбі робив маленькі копії взуття Christian Louboutin, а відомий ювелірний бренд Tiffany&Co розробив колекцію прикрас, які були продані на благодійному аукціоні.
Попри шквал критики, яка досі лунає на адресу іграшки, маленькі дівчатка продовжують просити її у подарунок. Окрім гарної зовнішності, лялька показує тенденції у світі, дівчатка розвивають гарний смак та не бояться мріяти. Придбати оригінальні Барбі в Україні можна з безкоштовною доставкою в інтернет-магазині Panama https://panama.ua/brand/8549/.