Прикмети на 19 грудня: що не можна робити в День зимового Миколи

Микола Чудотворець є найбільш шанованим святим в християнстві. Протягом року відзначають це свято два рази, взимку – 19 грудня і навесні – 22 травня.

У народі 19 грудня іменується як – день зимового Миколи. Особливою традицією вважається в свято – обдарувати дітей подарунками, саме в ніч з 18 на 19 грудня.

Безліч прикмет і забобонів поступово віруючі помічали в даний день, які безпосередньо віщували ті чи інші події. Також за прикметами на Миколая Чудотворця, можна судити про погоду майбутньої зими.

Прикмети на 19 грудня:

якщо випав іній 19 грудня, то можна абсолютно точно очікувати досить багатого врожаю влітку

в тому випадку якщо в даний день всі дороги засипав сніг, тоді варто чекати сувору зиму з хуртовинами.

вважається, що День святого Миколая – це останній день в році, коли можна абсолютно повністю розрахуватися з боргами.

існує досить цікаве повір’я про те, що якщо загадати найзаповітніше бажання саме в ніч на святого Миколая, то воно в свою чергу обов’язково здійсниться.

19 грудня прийнято миритися з людьми, з якими знаходишся в сварці, а після цього слід запросити цю людину в гості до себе, на пироги.

який буде день на Миколу зимового, тобто – 19 грудня, такий день слід очікувати і на Миколая весняного, тобто – 22 травня.

доброю прикметою вважається в день свята засватати наречену і обдумати моменти приготування до весілля, яке безпосередньо можна зіграти вже після Різдвяного посту. Така наречена буде обов’язково вірною дружиною і досить гарною господинею.

вкрай врожайний рік віщує досить холодний і ясний день на Миколу зимового.

ще кажуть: скільки Микола зимовий дасть снігу, стільки і Микола весняний – трави.

Також дізнайтеся, як загадати бажання на Миколая , і що обов’язково потрібно зробити в День святого Миколая.

Джерело

Поділись


Новини партнерів