ТОП-7 десертів/тортів на Новий рік

    Якщо до солодкого справа не дійшла – новорічна вечірка вдалася! Ця фраза завжди викликає посмішку. Смачний торт в один момент позбавляє її сенсу. Без такого десерту на будь-якій вечірці – ніякого чаклунства. Перевірено.

    Та й що за стереотипи виносити солодке під кінець застілля? Чому відразу не поставити тарілочку з тартами, капкейками, штруделем? Що заважає прикрасити новорічний стіл ялинкою з профітролів або ошатним тортом? Та й, врешті-решт, для кого придумали модний кенді-бар? Організувати такий удома простіше простого. А з ласощами для нього я допоможу. Справою або радою.

    У цій статті ви побачите ТОП-7 новорічних десертів для вашого столу!

    Штрудель

    Класичний віденський штрудель – це любов з першого шматочка! На святковому столі і затишному чаюванні з подружкою – штрудель актуальний 365 днів в році. Але взимку особливо. Один тільки запах яблук з корицею змушує забути про важливі справи і повністю віддатися солодкому передчуттю новорічних чудес.

    З чим ще можна спекти солодкий штрудель з тонкого хрусткого тіста? З начинкою з вишні, сиру, родзинок, горіхів.

    А якщо замінити листкове тісто на здобне дріжджове і начинити рулет маком – вийде силезский Штріцель. У Баварії та Австрії його зазвичай печуть на Різдво.

    Профітролі

    Повітряні заварні тістечка з найніжнішої начинкою з вареного згущеного молока, заварного або сирного крему. Прекрасні самі по собі. Але якщо зібрати з них торт Крокембуш – ахнуть навіть досвідчені естети. Збирається торт у формі піраміди. Але хто вам заважає сказати, що це – ялинка? Дуже схоже!

    За принципом піраміди можна зібрати торт-ялинку з кейкпопсів без випічки. Для виготовлення шести кульок змішуємо 200 грам шоколадного пісочного печива і 100 грам маскарпоне. Ліпимо кульки, встромляючи в них шпажки, відправляємо в холод на 30 хвилин. Вмочуємо в розтоплений шоколад, прикрашаємо посипкою і знову відправляємо в холод.

    Ялинку-торт робимо з медових або бісквітних коржів. Коржі випікаємо в спеціальній формі. Прикрашаємо цукровими перламутровими кульками, різнобарвним драже, льодяниками-палицями, «ялинової хвоєю» з гілочок розмарину, часточок ківі, зеленого масляного крему.

    Шишки без випічки

    Можна готувати з дітками. Вийде справжній новорічний майстер-клас!

    1. Подрібнюємо пів склянки волоських горіхів, перемішуємо з кукурудзяними пластівцями (90-100 грам).
    2. Акуратно перемішуємо масу з вареною згущеним молоком «Іриска» (180 грам). Намагаємося не поламати пластівці.
    3. Беремо келихи конусної форми, змочують всередині водою, щільно наповнюємо масою.
    4. Ставимо в холодильник на 2-3 години.
    5. Готові шишки посипаємо «снігом» – цукровою пудрою через ситечко.

    Новорічний торт

    Саме той десерт, в якому легко втілити будь-яку фантазію!

    З Монастирської хати можна зробити казковий будиночок в засніженому лісі. Щоб тортик нагадував хатинку досить скласти трубочки з тіста в гірку. Плюс такого тортика не тільки в дизайнерських можливостях. Ніжна текстура, приємна кислинка вишні і недорога вартість – ось головні переваги Монастирської хати.

    Хочете більше достатку в новому році? Вам потрібен торт з мигдалем Естерхазі. У Великобританії і Швеції жменька з 5 мигдальних горішків на десерті обіцяє достаток. У Швейцарії мигдальний горішок кладуть в різдвяний пиріг. Кому він попадеться, точно буде багатий! У цьому плані з Естерхазі ще простіше – в коржах, замість пшеничного борошна, використовуються перемелені горіхи. Багато горіхів – багато багатства. Головне вірити. Також Естерхазі вважається одним з найпопулярніших варіантів, коли ви хочете замовити торт для дівчинки. Причина цьому – повітряні білково-горіхові коржі та карамельно-заварний крем, такі складники до вподоби як дітям, так і дорослим.

    Бісквітний торт можна оформити абсолютно чарівно! Намалювати кремом портрет Діда Мороза, викласти різдвяний віночок з розмарину і цукрових намистин, створити композицію з пряникових будиночків, меренгових ялинок, цукрових фігурок.

    Яким тортом задобрити символ наступаючого року – Металевого Бичка? Морквяним бісквітом з ніжним кремом з вершкового сиру.

    Як догодити кожному в радіусі святкового столу? Подати блюдо з пісочними тарталетками. І нехай всі вони будуть з різними солодкими начинками – горіхові, фруктові, шоколадні, ягідні.

    Макаруни

    Будь-яких кольорів. Зі сніжинками, портретами сніговиків, стилізовані під ялинкові кульки. Яскрава прикраса столу, кенді-бару і дуже фотогенічний інстадесерт. Яку начинку заховати між двома хрусткими половинками – справа смаку. Бувають макаруни з фісташкою і малиною, шоколадом і абрикосом, вишнею.

    Печиво

    Імбирні чоловічки, пісочні зірочки, листкові ялинки. Діди морози, олені, іграшки, сани, сніжинки. Печиво стане ким і чим захочете. Прикрасить стіл, ялинку і розійдеться додому з гостями.

    Капкейки з ошатними шапочками

    Порційні бісквітні міні-тортики для всіх, хто хоче бути спокійним за фігуру і гарний настрій. Декору з вершків, згущеного молока, заварного, сирного або чіз-крему можна надати форму ялинки, сніговика, шапочки Діда Мороза.

    Ось і все! Сподобалась стаття? Завітайте на сайт львівського кондитера Наталі, де можна почитати багато цікавовго в блозі, а також замовити торт у Львові http://home-tort.com, в тому числі з чарівним оформленням під новий рік, день народження чи корпоратив.

    Поділись


    Новини партнерів