Бувають моменти, коли на підготовку зовсім немає часу, але треба нагодувати не тільки себе, але і всю родину. Ми зібрали для вас кілька рецептів страв, на приготування яких у вас не піде багато часу. Їх можна приготувати як на обід, так і на вечерю.
Швидка піца
Піцу люблять і дорослі і діти, тому ці смачні страви на швидку руку
є універсальним. Для приготування піци знадобиться:
- 2 яйця;
- 3 столові ложки майонезу;
- 3 столові ложки борошна;
- 150 грам ковбаси;
- половина цибулини;
- 1 помідор;
- 200 грам сиру;
- Зелень за смаком.
Яйця збиваються, додається майонез, суміш вливається в борошно. Замішується тісто, виливається на деко. Після на тісто викладається начинка: ковбаса, цибуля, томати, зверху – тертий сир і зелень. Піца ставиться в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікається близько 10-15 хвилин. Начинку можна зробити будь-яку: з грибами, солоними огірками, салямі і іншими компонентами.
Картопляні деруни з цибулею
Це просте блюдо, яке готується легко і швидко. Для його приготування необхідно 1 кілограм картоплі, 1 цибулина, сіль і перець за смаком і рослинне масло для смаження.
Картопля очищається, натирається на тертці. Лук подрібнюється за допомогою блендера, додається до картоплі. Суміш дасть рідину, яку необхідно злити. Після цього додається сіль і перець. Сковорідка розігрівається, наливається олія, викладається невелика кількість тіста. Робити це краще столовою ложкою. Деруни смажаться на середньому вогні до утворення золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Пікантні курячі грудки по-східному
Це смачне пікантне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру. Готується буквально за 15-20 хвилин. Для його приготування знадобиться приблизно півкіло курячих грудок, 3-4 часникових зубчиків, 4 столові ложки соєвого соусу, 3-4 столові ложки розтопленого меду, щіпка меленого імбиру і карі, перець за смаком, насіння кунжуту.
Курячі грудки промиваються, нарізаються невеликими шматочками, посипають приправами, змішуються з тиском часником і соєвим соусом. Бажано залишити маринуватися м’ясо на годину, але, якщо у вас немає часу, можна відразу приступати до смаження.
На сковороді розігрівається трохи рослинного масла, додається мед, прогрівається все до однорідності, викладається курка, смажиться на повільному вогні до того, як утворюється золотава скоринка. В кінці смаження блюдо посипається насінням кунжуту, ще трохи прогрівається і подається до столу.