Поради від шеф-кухаря: 10 важливих предметів на кухні

    Використання сучасних гаджетів та приладів для кухні дозволяє господині спростити процес приготування смачних страв. Але не намагайтесь купити все, що демонструє реклама, не витрачайте зайві гроші, не захаращуйте шафи непотрібними речами. Дізнайтесь, які 10 найнеобхідніших предметів рекомендують професійні шеф-кухарі.

    1. Овочечистка

    Для чищення овочів краще використовувати овочечистку – спеціальний прилад з поперечним лезом. З його допомогою можна нарізати тоненькі скибочки картоплі, яблука, отримати стружку з твердого сиру.

    2. Млини для спецій

    Покращити смак страв можуть спеції. Використовуйте спеціальний млин або ступку, щоб максимально ефективно їх подрібнювати або вичавлювати.

    3. Ніж

    Набір для професійного кухаря складається з великої кількості ножів. Вони полегшують процес приготування їжі, дозволяють краще нарізати різні продукти. Для домашньої господині достатньо мати кілька універсальних ножів.

    4. Дошки

    Їх використовують для нарізки продуктів харчування. Дошки попереджають псування настільного покриття. Вибирайте товсті дерев’яні вироби, вони хоч і мають більшу вартість, але й прослужать значно довше. Для приготування страв з риби та м’яса використовуйте пластикові дошки. Вони легше миються та не вбирають запахів.

    5. Вимірювальні прилади

    Під час приготування страв важливо додавати точну кількість зазначених інгредієнтів. Вимірюйте їх за допомогою ложок та склянок, оснащених внутрішньою шкалою. Вибирайте кухонні електронні ваги — вони забезпечать добір продуктів з точною вагою.

    6. Форми для випічки

    У духовій шафі запікайте овочі, готуйте солодкі тістечка. Викладайте підготовлену масу у керамічну або силіконову форму. Вони легко миються та попереджають пригорання виробів.

    7. Набір мисок

    Для приготування салатів, замішування тіста, маринування овочів, м’яса, зберігання готових страв придбайте спеціальні ємності. Вони можуть бути маленькими та великими, виробленими з різних матеріалів.

    8. Кухонний комбайн

    Для приготування страв доводиться нарізати, шинкувати, подрібнювати, збивати різні інгредієнти. З такими завданнями легше впоратися за наявності кухонного комбайну або занурювального блендеру.

    9. Пательня та каструлі з антипригарним покриттям

    Використовуйте кілька пателень та каструль різних розмірів з товстим дном та жаростійкою ручкою. Щоб не зіпсувати антипригарне покриття, правильно зберігайте сковороди, укладайте між ними серветки. Під час приготування страв користуйтесь дерев’яними або силіконовими лопатками. Для тушкування овочів використовуйте сотейник з товстим дном.

    10. Скороварки

    Цей кухонний прилад – найкраща альтернатива каструлі. Скороварки оснащено спеціальною герметичною кришкою з регулятором тиску. Завдяки такій конструкції значно прискорюється швидкість приготування продуктів, зберігається натуральний колір овочів і фруктів, виключається процес окислення, забезпечується максимальне зберігання вітамінів. Готуйте страви у скороварці без додавання жиру та масла (у власному соку).

    Поділись


    Новини партнерів