Як приготувати домашнє варення: 4 секрети

    Варення готують із шматочків фруктів чи ягід, з’єднаних із цукром. Суміш вариться доти, доки не почне загусати. Для приготування беруть яблука, сливи, абрикоси, смородину та інші свіжі ягоди. Варення використовують як наповнювач для випічки. Можна купити домашнє варення чи зварити самостійно.

    Інгредієнти для приготування варення

    Щоб отримати смачні наповнювачі для кондитерських виробів, у тому числі варення, використовуйте свіжі продукти.

    • Фрукти – для тих, хто готує цей продукт уперше, краще брати фрукти з високим вмістом пектину. Це яблука, журавлина, смородина та сливи. Вони природно загусають, якщо варяться із цукром.
    • Цукор – крім підсолоджувача взаємодіє з пектином та фруктовими кислотами, створюючи однорідну текстуру продукту. Цукор також потрібен як консервант, тому що перешкоджає утворенню плісняви.
    • Пектин – це натуральна речовина, яка міститься у фруктах та ягодах. При дії високої температури у поєднанні з цукром та кислотами утворює гелеподібну масу. Якщо фрукти містять мало пектину, додайте промисловий.

    Це три основні компоненти для виготовлення хорошого продукту.

    Устаткування для приготування варення

    Кондитерські наповнювачі для випічки мають бути густими, тому варення довго вариться на повільному вогні. Щоб волога випаровувалась поступово, а вміст не підгорів, краще вибирати посуд з товстим дном.

    Використовуйте скляні банки для зберігання готового продукту. Простерилізуйте їх, щоб продукт не запліснів. Гаряче варення розливається за підготовленими ємностями і герметично закривається.

    Для помішування використовуйте дерев’яну лопатку або ложку. Дерево не нагрівається до високих температур і вступає у хімічну реакцію з кислотами на відміну металу.

    З яких фруктів варять варення

    Коли справа доходить до вибору головного інгредієнта, немає межі вашим бажанням. Приготуйте варення з:

    • цитрусових – особливо смачним виходить апельсинове варення;
    • фруктів – вони містять багато пектину, тому продукт буде густим;
    • ягід – з малини та полуниці виходять смачні фруктові начинки для круасанів та булочок.

    Компанія Агропереробка пропонує великий асортимент фруктових начинок для випікання. Ви можете купити варення з різних фруктів та ягід. Щоб зробити замовлення, обирайте товар на сайті фірми https://agropererobka.com.ua/produkchiya/plodovo_ovoshhnaya_produkcia/varennya і телефонуйте менеджерам компанії.

    4 секрети ідеального варення

    Ці прості поради допоможуть вам приготувати та зберегти варення для випічки.

    1. Ретельно промийте та простерилізуйте банки. Так продукт збережеться довше і не зіпсується.
    2. Використовуйте білий цукровий пісок, він найкраще підходить для загусання та збереження варення.
    3. Зверніть увагу на рівень пектину у фруктах. Якщо ви використовуєте ягоди або фрукти з низьким вмістом пектину, а це персики чи вишня, додайте штучний пектин, щоб варення загуснуло.
    4. Зберігайте банки далеко від тепла та прямих сонячних променів. У прохолодному та темному приміщенні консервоване варення зберігається до двох років.

    Крім варення ви можете вибрати іншу ягідно-овочеву продукцію, у тому числі сиропи для коктейлів на сайті https://agropererobka.com.ua/produkchiya/horeca/siropy . Вся продукція виготовлена ​​з першосортних фруктів та ягід, тому смачна та якісна.

    Поділись


    Новини партнерів