Як зробити піцу самостійно?

    Піца підійде на будь-який випадок – як апетитна вечеря для дітей, хороша закуска на вечір із друзями або як головний інгредієнт вечері в італійському стилі. Не обов’язково готувати цю страву самостійно. Тим паче, якщо діє цілодобова доставка піци у Луцьку https://lapiec-pizza.lt.ua/.

    Ніщо так не смакує, як хрустка піца з добре пропеченим обідком, намазана ароматним томатним соусом і посипана моцарелою. Для цих улюблених доповнень кількість і порядок додавання залежить виключно від ваших уподобань. Можна не вибирати між інгредієнтами й додавати одразу кілька, наприклад, сезонних. За бажанням ви можете вибрати не лише піцу, а й інгредієнти до неї навіть у доставці. Також заощаджуйте, замовивши одразу 2 піци – й отримуйте третю в подарунок. Також діє знижка 20% на самовивіз. Дізнайтеся більше про акції тут: https://lapiec-pizza.lt.ua/.

    Маєте сили й бажання приготувати страву самостійно? Вам знадобиться година на підготування інгредієнтів і запікання, а також година на підняття тіста.

    Які компоненти будуть потрібні?

    Для тіста:

    • 150 мл теплої води;

    • 1 упаковка сухих дріжджів;

    • 1 ч. л коричневого цукру;

    • морська сіль за смаком;

    • 1 ст. л. оливкової олії;

    • 250 г борошна для дріжджового тіста.

    Для соусу:

    • м’якоть помідора – 300 мл;

    • базилік – 1 пучок;

    • баклажанова паста в помідорах – 4 ст. л;

    • часник –1 зубчик;

    • гострий перець;

    • запечена томатна паста – 4 ст. л.

    Варіанти начинки:

    • моцарела (2 пачки);

    • каперси (за бажанням);

    • артишоки (на ваш розсуд);

    • салямі піканте чи пармська шинка;

    • 1 пряний чорізо;

    • в’ялені помідори (за бажанням);

    • перець халапеньо (за смаком);

    • перець чилі (за смаком);

    • чорні оливки (за бажанням);

    • моцарела ді буфала (за бажанням).

    Як готувати?

    1. Змішайте воду, дріжджі, цукор і сіль у чаші кухонного комбайна. Додайте оливкову олію і, поступово додаючи борошно, вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин. Коли інгредієнти добре з’єднаються, відкладіть тісто для підняття.

    2. Смажте помідорну м’якоть кілька хвилин на сковороді, щоб зменшити кількість рідини. Подрібніть базилік, змішайте його в каструлі з рештою інгредієнтів соусу та нагрійте. Через кілька хвилин дайте йому охолонути.

    3. Розігрійте духовку до 250 градусів. Приготуйте начинку.

    4. Поставте деко у розігріту духовку. Дістаньте тісто з миски і вимішуйте його ще 10 хвилин, щоб воно стало пружним і не прилипало до рук. Розкатайте в круглий корж і покладіть на деко, вийняте з духовки. Потім поставте його на конфорку плити – на повільний вогонь, щоб центр був дуже теплим. Завдяки цьому тісто почне підсихати, а піца буде хрусткою.

    5. Швидко намажте тісто великою кількістю соусу. Викладіть на піцу потерту моцарелу, покладіть каперси, артишоки, сушені на сонці помідори та наріжте шматочками салямі та хорізо на 2-3 см. Знову посипте піцу моцарелою і прикрасьте подрібненими на шматочки перцем чилі, оливками та моцарелою ді буфала.

    6. Поставте піцу в духовку на 15-20 хвилин. Цього часу має бути достатньо для готовності. Страву можна одразу їсти, смачного!

    Поділись


    Новини партнерів