Терапевт: шпинат може знизити артеріальний тиск всього за 180 хвилин

Високий кров’яний тиск є провісником серцевих нападів та інсультів, тому дуже важливо тримати його під контролем. На щастя, дієта пропонує ефективний засіб зниження високих показників.

Високий тиск є поширеним станом, при якому тривала дія крові на ваші артерії занадто велика. Згодом це може збільшити ризик небезпечних для життя проблем зі здоров’ям, таких як серцеві напади. Тому дуже важливо знайти способи знизити високий показник.

Зниження рівня споживання їжі насправді може спрацювати. Але особливо корисний шпинат. Високий вміст нітратів у шпинаті може допомогти при жорсткості артерій, а також при артеріальному тиску. Високі рівні нітратів у шпинаті фактично знижують як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск. Дослідження показало, що це зниження спостерігалося через 180 хвилин після семиденного прийому добавок шпинату», – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.

Це говорить про перспективний потенціал харчових нітратів для поліпшення здоров’я судин, про що свідчить зниження жорсткості артерій та центрального кров’яного тиску. Вчені підтримують потенційне використання цільної їжі, неконцентрованого дієтичного нітрату, що міститься в натуральних, широко споживаних овочах, таких як шпинат, як ефективний засіб для підтримки здоров’я серцево-судинної системи.

Крім того, важливо вживати більше цієї листової зелені через високий вміст калію. Шпинат «особливо багатий на калій», і цей мінерал відомий своїми властивостями знижувати кров’яний тиск.

Поділись


Новини партнерів