Володимир Дантес представив нову композицію “Обійми”, якою розпочав україномовний розділ своєї музичної біографії. З цього приводу виконавець опублікував на своїй сторінці в Instagram відповідний допис, в якому описав свій мовний перехід.

Нагадаємо, що співак є харків’янином і всі 33 роки свого життя розмовляв російською. Погано це чи добре – Дантес не може відповісти. Проте, мовляв, він точно знає, як далі діяти.

“Я ніколи не писав українською, тому що у мене просто не виходило. Тепер я думаю, що просто не докладав достатньо зусиль.

Сьогодні я, як і багато моїх російськомовних знайомих, переходимо на українську мову. І я точно знаю, що серед них існує проблема – це страх перед невдачею та помилками, страх сказати щось не те й не так”, – зазначив Дантес.

Далі Володимир уточнив, що написав пісню “Обійми” “сидячи вдома та вивчаючи акаунти своїх друзів та інших артистів, які раніше спілкувалися російською”.

“Цим треком я хочу підбадьорити всіх, хто намагається, докладає зусиль і йде цим шляхом. А тим, хто досі боїться перейти на українську – друзі, нічого жахливого в цьому немає. З мене жодного разу не посміялися, а навіть навпаки – стільки підтримки я ще не отримував”, – поділився своїм досвідом вивчення української Дантес.

У пісні співак закликає припинити ділити українців за мовним принципом. Він співає, як у Львові вип’є каву, а у Харкові візьме тремпель. У майже двохвилинному ролику показані кадри, на яких Дантес спілкується з різними людьми, поглиблено вивчає гастрономічну сферу, сідлає коня та багато іншого.