На честь Леонардо Ді Капріо назвали новий вид тропічного дерева

Британські вчені із Королівського ботанічного саду К’ю назвали новий вид дерев на честь 47-річного американського актора Леонардо Ді Капріо, передає ВВС.

Нещодавно виявлена ​​тропічна рослина, що росте в Камеруні (Африка), одержала назву Uvariopsis dicaprio. Це вічнозелене дерево з блискучими жовтими квітами, що ростуть проcnj на стовбурі. Нині цей вид рослини перебуває під загрозою зникнення.

Що такого зробив Ді Капріо, що його ім’ям назвали нову рослину? Ім’я унікальному дереву надали завдяки альтруїзму Ді Капріо. Дерево росте тільки в тропічному лісі Ебо в Камеруні, проте влада країни збиралася віддати ділянку, на якій росте дерево, під вирубку.

Ліс Ебо – один з найбільших незайманих тропічних лісів у Камеруні, батьківщина предків народу банна, місце проживання рідкісних горил і єдиних у світі шимпанзе, які вміють розколювати горіхи та ловити рибу. І, щоб запобігти знищенню лісу, у своїх соціальних мережах Леонардо Ді Капріо запустив природоохоронну кампанію, в результаті якої влада Камеруну відмовилася від своїх планів. Щоб віддячити акторові за внесок у захист природи, британські вчені назвали новий вид дерев на його честь.

Читайте також: Влад Яма та Дмитро Монатик випадково зустрілися в Маямі

Поділись


Новини партнерів