Кіану Рівз пожертвував 70 відсотків гонорару за “Матрицю” фонду боротьби з лейкемією

Перший фільм франшизи “Матриця” вийшов у 1999 році, але тільки зараз стало відомо, що 70 відсотків свого гонорару за зйомки Кіану Рівз пожертвував на благодійність. За роль Нео у першій стрічці він заробив 10 мільйонів доларів. Ще 25 мільйонів, згідно з контрактом, отримав із касових зборів фільму.

На момент прем’єри “Матриці” молодша сестра Рівза Кім, яка молодша за 57-річного актора на два роки, вже вісім років боролася з лейкемією. Кіану в той період став опікуном сестри та допомагав їй під час реабілітації, коли через десять років після того, як Кім поставили діагноз, хвороба увійшла до стадії ремісії.

Крім того, у період після виходу першої “Матриці” Кіану продав будинок, щоб переселитися ближче до сестри.

Вона завжди була поруч зі мною, а я завжди буду підтримувати її,- говорив він про Кім в інтерв’ю.

Гроші, пожертвувані Рівзом, були спрямовані на дослідження у галузі лейкемії. Через кілька років він заснував свій благодійний фонд допомоги хворим на рак.
Не хочу привласнювати фонду своє ім’я, просто нехай робить свою справу,
– сказав актор.

Кіану взагалі відомий своїми щедрими пожертвуваннями та активною участю у благодійних акціях. Влітку 2020-го він допомагав зібрати гроші фонду, який підтримує дітей із онкологічними захворюваннями: актор виставив на аукціон 15-хвилинну зустріч із ним у Zoom.

А ті, хто працював із Рівзом на знімальному майданчику, підтверджують, що він щедрий і до колег по проектам. Восени на зйомках фільму “Джон Вік 4” Кіану подарував чотирьом каскадерам годинник: кожному – Rolex вартістю понад дев’ять тисяч доларів.

Поділись


Новини партнерів