Вчені назвали рідкісну ознаку раку, що проявляється при вживанні алкоголю

За даними американських учених, в окремих випадках алкоголь здатний допомогти виявити рак. Йдеться про злоякісні лімфоми.

Це рак, який є у клітинах лімфатичної системи. Ключова ознака хвороби – збільшені лімфовузли на шиї, в паху та пахвах.

Симптоми, пов’язані зі спиртними напоями, спостерігаються у людей із лімфомою Ходжкіна. Це пухлинне захворювання лімфатичної системи, яким хворіють у будь-якому віці.

Якщо людина з цим видом раку вирішить випити алкогольний напій, то в одному випадку з двадцяти вона зазнає болю, повідомили американські фахівці. Біль відчувається там, де знаходяться лімфовузли.

Медики пояснюють цей процес так: лімфатичні залози, коли є рак, переповнені аномальними клітинами. Алкоголь може розслабити кровоносні судини, що призводить до подальшого підвищення тиску у вузлах, а це створює навантаження на навколишню капсулу та викликає біль.

Жінки з лімфомою Ходжкіна більше схильні до болю при вживанні алкоголю ніж чоловіки. Більше того, їм вистачає навіть тієї частки алкоголю, яка міститься у шоколаді з лікером або у ковтку пива.

Біль виникає відразу ж, а його характеристики варіюються від «ниючого» до «колючого» і «нестерпного». Як правило, такі пацієнти повністю відмовляються від алкоголю.

Поділись


Новини партнерів