Джастіна Бібера попросили відмовитися від виступу в Саудівській Аравії

27-річного Джастіна Бібера попросили відмовитись від виступу в Саудівській Аравії. Відкритий лист канадському співаку написала наречена вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Своє звернення до поп-зірки Хатіджі Дженгіз опублікувала в The Washington Post.

Наречена Хашоггі звернулася до Бібера з проханням скасувати майбутній виступ на Гран-прі “Формули-1” у Джідді, запланований на 5 грудня.

Не співайте для вбивць мого коханого Джамаля. Будь ласка, висловіться та засудіть його вбивцю, Мухаммеда ібн Салмана. Ваш голос почують мільйони, – написала Дженгіз.

Нагадаємо, що Хашоггі, відомий критик саудівського режиму, був убитий у консульстві цієї країни у Стамбулі у жовтні 2018 року у віці 59 років. Він приїхав туди, щоби забрати документи, необхідні для весілля. Тіло журналіста було розчленовано у будівлі, поки Дженгіз чекала на свого коханого зовні.

Замовником цього вбивства у пресі з посиланням на дані американської розвідки називали наслідного принца Мухаммеда ібн Салмана. Сам він неодноразово заперечував свою причетність. Варто зазначити, що Хашоггі колись був радником уряду Саудівської Аравії і був близьким до королівської родини, але впав у немилість і вирушив у добровільне вигнання до США у 2017 році.

Дженгіз також зазначила в листі, що Бібер має “унікальну можливість” показати, що його “ім’я і талант не будуть використані для відновлення репутації режиму, який вбиває своїх критиків”.

Очікується, що на концерті разом із Бібером також виступатимуть A$AP Rocky, Девід Гетта та Джейсон Деруло. Правозахисна організація Human Rights Watch також звернулася до всіх артистів із закликом відмовитися від концертів під час проведення Гран-прі “Формули-1”, заявивши, що ці заходи спрямовані на те, щоб відвернути увагу від ситуації з правами людини в Саудівській Аравії.

У Лос-Анджелесі також з’явилися мобільні білборди із закликами до Джастіна Бібера відмовитися від концерту в Джідді.

Не співайте для саудівських диктаторів!

Джастін, не будь пішаком саудівських убивць!

— кажуть написи.

Самі артисти ситуацію поки що ніяк не прокоментували але прецеденти відмови зірок від виступу в Саудівській Аравії вже були. У 2019 році реп-виконавиця Нікі Мінаж вже скасовувала запланований виступ у Джідді, пославшись на те, що вона є прихильницею підтримки прав жінок та ЛГБТК.

Читайте також: Іванна Онуфрійчук показала, як готувалася до свого весілля

Поділись


Новини партнерів