Співака R. Kelly визнали винним у педофілії і торгівлі людьми

54-річного американського співака і музичного продюсера R. Kelly визнали винним в домаганнях по відношенню до жінок і дітей, а також торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Учора колегія присяжних в Нью-Йорку визнала, що автор відомого хіта I Believe I Can Fly скоював злочини та понад два десятиліття уникав відповідальності за свої дії.

Позов проти музиканта, поданий федеральною прокуратурою в Нью-Йорку, включав в себе 13 пунктів: R. Kelly визнали винним за всіма з них. На сайті Мін’юсту США уточнюється, що музиканта звинувачували у вимаганні, торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації, а також в сексуальному насильстві стосовно дитини.

В ході процесу 11 обвинувачів (дев’ять жінок і двоє чоловіків) розповіли, як стали жертвами R. Kelly. Вони стверджують, що наближені до музиканта люди заманювали їх і викрадали, після чого сам R. Kelly здійснював над ними насильницькі дії сексуального характеру. Тепер співакові загрожує реальний тюремний термін аж до довічного. Однак остаточний вирок у цій справі буде винесено тільки в травні 2022 року.

Одна з жертв музиканта, Джерхонда Пейс, емоційно відреагувала на винесення обвинувального вироку щодо R. Kelly. У своєму Instagram вона розповіла, що відчуває після відновлення справедливості:

“Я нарешті щаслива закрити цю главу свого життя. Неважливо, що ви про мене думаєте і як до всього цього ставитеся. Сьогодні я увійшла в історію. Я ховалася від Роберта Келлі (справжнє ім’я R. Kelly) Та жила в страху через погрози на свою адресу. Тепер я нарешті готова почати зцілюватися від травм минулого і жити своїм життям.

Раніше R. Kelly вже звинувачували в педофілії і розповсюдженні дитячої порнографії, проте він увесь час уникав реального покарання. З чуток, свої злочини музикант здійснював в період з 1998 по 2010 рік. При цьому перші розмови про схильності R. Kelly почалися ще в 1994 році, коли він таємно одружився на 15-річній співачці Aaliyah. На початку нульових музичного продюсера звинуватила в домаганнях 17-річна редакторка, а слідом за цим на нього було подано відразу два позови за виготовлення дитячої порнографії. У 2017 році портал Buzzfeed опублікував статтю, в якій також звинуватив R. Kelly в створенні секс-секти, де проти їхньої волі утримувалися шість дівчат.

Читайте також:Даша Астаф’єва показала, як підтримує себе у формі

Поділись


Новини партнерів