Білл Гейтс розповів про розлучення і свій зв’язок з засудженим за секс-торгівлю дітьми Джеффрі Епштейном

65-річний мільярдер Білл Гейтс вчора дав інтерв’ю CNN, яке було присвячене боротьбі з коронавірусом. Однак співзасновник компанії Microsoft вирішив спочатку відповісти на питання особистого характеру, які в світлі останніх новин особливо цікавлять публіку.

У понеділок Білл і його дружина Мелінда офіційно розлучилися після 27 років шлюбу. Розлучення пари не було скандальним, проте навколо нього і причин розставання подружжя ходило багато чуток. Про колишню дружину Гейтс відгукнувся тепло і зазначив, що переживає через їх розставання.

Мелінда – чудова людина. І те, що наше партнерство закінчилося, є причиною моєї великої особистої печалі. Але ми спілкуємося і працюємо в фонді, щоб наше партнерство продовжилося. Нам завжди подобалася наша спільна робота, – сказав він.

Коли пара оголосила про розставання, з’явилися спекуляції, що причиною їх розриву міг стати зв’язок Гейтса з Джеффрі Епштейном, який займався секс-торгівлею неповнолітніми. Нібито Мелінда виступала проти їхніх стосунків, але Гейтс продовжив спілкуватися з Епштейном (фінансист був засуджений і покінчив життя самогубством в тюремній камері) – він говорив, що вони разом займаються благодійністю. Висловився Білл і на цю тему.

Я кілька разів вечеряв з ним в надії, що те, що він говорив про отримання мільярдів благодійних коштів для глобальної охорони здоров’я через контакти, які у нього були, може виявитися реальним. Але коли виявилося, що це було неправдою, ці відносини закінчилися. Але це було величезною помилкою – проводити з ним час, дати йому кредит довіри, – зазначив Гейтс.

Його також запитали про заяви кількох жінок, які працювали в Microsoft, які розповіли, що обстановка в компанії була неприємною. У 2006 році Гейтс нібито запросив одну співробітницю компанії на вечерю і сказав, що, якщо їй це неприємно, нехай вона прикинеться, що цього ніколи не було. Також стало відомо, що близько 20 років тому у нього був роман з однією з колег. В ході інтерв’ю спливла ще одна стара історія – про сексуальні домагання керуючого активами фонду Гейтса Майкла Ларсона. Гейтс тоді намагався врегулювати цю справу конфіденційно, про що зараз шкодує.

Ну, звичайно, я думаю, що всі шкодують. Але зараз час для переосмислень, і мені потрібно йти вперед. Моя робота дуже важлива для мене. Усередині сім’ї ми будемо зцілюватися і вчитися на тому, що сталося, – сказав він.

Поділись


Новини партнерів