Ілон Маск зізнався, що страждає психічним розладом

49-річний відомий американський підприємець та інженер Ілон Маск заявив, що страждає синдромом Аспергера (це порушення психічного розвитку, при якому людина відчуває труднощі в соціалізаці). Про це він розповів в ефірі шоу Saturday Night Live, ведучим якого став.

Сьогодні ввечері я дійсно ввійду в історію як перша людина з синдромом Аспергера, яка проведе Saturday Night Live. Або, принаймні, буду першим, хто в цьому зізнався,- сказав засновник SpaceX.

Він також пожартував з приводу своїх повідомлень в твіттері, які часто стають приводом для обговорень.

Я знаю, що іноді говорю або публікую дивні речі, але саме так працює мій мозок. Я перевинайшов електромобіль, і я відправляю людей на Марс на космічному кораблі. А ви думали, що я буду звичайним нормальним хлопцем? – заявив Маск.

Ілона Маска нерідко критикували за поширення інформації в соціальних мережах про несерйозність вірусу COVID-19. А недавно він заявив, що при підкоренні Марса (а це в його планах) загине велика кількість людей.

Але це буде чудова пригода, – додав він при цьому.

Рік тому Ілон Маск і його кохана, співачка Граймс, стали батьками – у пари народився син, якого вони дали вкрай оригінальне ім’я X Æ A-XII. І це теж дуже активно обговорювалося громадськістю. Під час вчорашнього ефіру підприємець сказав, як слід вимовляти ім’я малюка.

Це вимовляється як кішка, що біжить по клавіатурі, – заявив він.

Чи справді Маск страждає синдромом Аспергера (до речі, такий розлад діагностовано у екоактивістки Грети Тунберг), невідомо – раніше про нього він ніколи не говорив.

До слова, зараз Ілон Маск займає другий рядок у рейтингу найбагатших людей планети за версією Forbes. Його статки оцінюються в 151 мільярд доларів.

Поділись


Новини партнерів