Ілон Маск виступив проти використання абстрактних займенників щодо транс-людей: “Це жах”

49-річний мільярдер, винахідник і засновник компанії Tesla Ілон Маск відрізняється вільними поглядами на життя і не звик мислити стереотипами. Про це говорить навіть той факт, що свого народженого в травні сина вони з коханою Граймс назвали незвичайним ім’ям X Æ A-12, вклавши в це особливий сенс.

Днями в твіттері мільярдер зробив досить несподівану заяву. У відповідь на пост про статтю наукового видання CleanTechnica, в якому йшлося про використання абстрактних займенників щодо небінарних людей, Маск виступив категорично проти.

Я повністю підтримую транс-людей, але всі ці знеособлені займенники здаються мені естетичним кошмаром, – написав Ілон.

Багато інтернет-користувачів точку зору Маска не розділяють і відразу ж пригадали бізнесменові, що в якості імені для свого новонародженого сина він взагалі вибрав важкоартикульовану і мало кому зрозумілу конструкцію з використанням лігатури і цифр.

Ви назвали свою дитину X Æ A-12 і після цього називаєте займенники кошмаром?

Назвав свою дитину X Æ A-12, але при цьому вважає, що використовувати займенник “вони” щодо транс-людей – це проблема.

Ілон Маск називає свого сина X Æ A-12, а потім вважає, що люди, які використовують абстрактні займенники, перетнули межу, – висловилися користувачі твіттера.

Нагадаємо, що син Ілона Маска і його коханої Граймс з’явився на світ в травні цього року. Вони назвали його X Æ A-12, проте пізніше парі довелося трохи змінити ім’я малюка (тепер його звуть X Æ A-XII) через те, що закони штату Каліфорнія забороняють використання арабських цифр в іменах. Ще до появи малюка на світ молоді батьки заявили, що вони збираються виховувати його в гендерно нейтральному середовищі і дозволять самостійно вибрати собі стать.

Читайте також: Спадкоємці Майкла Джексона виграли апеляційний позов проти HBO

Поділись


Новини партнерів