Кожна мама з особливою ретельністю та любов’ю вибирає для свого малюка одяг. При цьому величезний асортимент може призвести до купівлі невідповідних або зовсім зайвих речей. Щоб забезпечити максимальний комфорт та безпеку дитини, потрібно раціонально підійти до підбору одягу.

Якісний комплект базових речей для малюків перших місяців життя можна розглянути на сайті flamingotex.com.ua. Окрім зовнішньої привабливості одягу, обов’язково варто враховувати розмір, матеріали та якість пошиття. Тільки такий підхід дозволяє підібрати найкращий гардероб для крихітки.

Ключові фактори вибору одягу для новонароджених

Важливо подбати про базовий набір речей, які забезпечать комфорт малюкові та зручність для батьків. При цьому вибір має основуватись на трьох ключових критеріях:

  1. Матеріал. Весь одяг дітей віком до 1 року повинен бути виконаний тільки з натуральних тканин. Бажано вибирати бавовняні вироби, які відмінно провітрюються та відводять надмірну вологу. Це дозволить уникнути попрілості, подразнення та алергічних реакцій. Можна купити речі з ситцю, сатину, фланелі чи батиста. Допустимо, щоб другий шар був виконаний з флісу, махри або велюру. Найкращі моделі таких виробів можна подивитися на цій сторінці – https://flamingotex.com.ua/ru/cholovichky-dlia-novonarodzhenykh/.
  2. Розмір. Оскільки малюки в перший рік свого життя активно зростають, бажано вибирати одяг трошки більший. Це забезпечить комфорт та не сковуватиме рухи. При цьому в надто великих моделях дитина може заплутатися. Не слід скуповувати велику кількість одягу в одному розмірі, уже скоро речі стануть маленькими.
  3. Крій. Шви на одязі повинні мати високу якість виконання. Самі з’єднання мають бути на лицьовому боці. За наявності аплікацій, мережив та подібних декоративних елементів, виконаних із синтетики, важливо, щоб вони не контактували зі шкірою.

На додаток до цього потрібно відмовитись від одягу з незручними застібками та тугими гумками, які можуть здавлювати.

Зверніть увагу на маркування

Перед покупкою важливо звернути увагу на упаковку чи етикетку конкретного виробу. Вона несе максимум корисної інформації про товар, а саме:

  • країна та точна адреса виробника;
  • вигляд та найменування конкретного виробу;
  • склад та відсоткове співвідношення використовуваної сировини;
  • розмір одягу відповідно до певних стандартів;
  • поради щодо догляду за тканиною.

Це базова інформація, яку можна отримати про конкретну модель. При виборі особливе значення мають три останні пункти. Також досвідчені мами та педіатри рекомендують усі речі, куплені дитині до одного року, прати перед першим використанням. Необхідність попереднього прання може бути вказана прямо на етикетці.

Найнеобхідніші речі на перші 3 місяці

Величезної кількості одягу для новонародженого малюка зовсім не потрібно, особливо якщо врахувати активний ріст дитини, то це нерозумне витрачання коштів. Бажано придбати базовий набір речей у розмірі 56 та 62, який точно будуть використані за призначенням. Що потрібно:

  1. Сорочечки – 6 шт. Це зручні та вільні розпашонки, які не мають застібок. Бажано взяти три теплі та три тонкі моделі.
  2. Повзунки – 5 шт. Вільні штанці, які повністю закривають ніжки. Можуть бути на гумці, поясі чи лямках. Якщо батьки не планують використовувати підгузки, кількість повзунків потрібно збільшити.
  3. Боді – 4 шт. Комфортна білизна з застібкою між ніжок, може мати довгий або короткий рукав. Це зручний та практичний варіант, який малюк не зможе зняти самостійно.
  4. Комбінезон – 2 шт. Відмінно підходити для сну та добре зберігає тепло. Для прогулянки потрібна утеплена модель з флісу або велюру.

Доповнити гардероб перших місяців життя потрібно пінетками або шкарпетками, рукавичками, чепчиками та шапочками. Це базовий набір, який необхідний для комфорту малюка в перші місяці після народження.