Засмічення раковини — це часте явище, зумовлене природними процесами. Жир та органіка, проникаючи у трубопровід, осідає на внутрішніх стінках. Поступово такі відкладення звужують простір, заважаючи нормальному проходженню води. Але відразу визначити, що спричинило засмічення, а також точну локалізацію останнього, складно без спеціальної підготовки. Тому для прочищення каналізаційних труб, що йдуть до раковини, рекомендується користуватися послугами професіоналів. Компанія «Труболюб» протягом багатьох років займається прочищенням трубопроводів, використовуючи сучасні та ефективні технології. Тож, якщо вам потрібно прочистити раковину, радимо завітати на сайт https://trubolub.com.ua/uslugi/prochistit-rakovinu/ та скористатися послугами справжніх професіоналів своєї справи.

Особливості засмічень у раковинах

Раковина підключається до основної каналізаційної труби за допомогою гофрованої труби та сифону. Перша зазвичай має кілька згинів. У зв’язку з цим одразу визначити місце розташування засмічень доволі складно. Для чищення каналізаційної системи, підведеної до раковини, необхідно демонтувати як гофровану трубу, так і сифон.

Якщо квартира розташовується на першому поверсі, то кількість зон, де може накопичитися засмічення, різко зростає. Відкладення можуть сформуватися в:

  • сифоні та гофрованій трубі;
  • трубі, що відводить стоки від раковини до загальної системи;
  • у трубі, що йде до колодязя.

У квартирах, розташованих на першому поверсі, прочищення каналізації нерідко проводять в кілька етапів. Спочатку видаляються засмічення у сифоні. Якщо це не дало потрібного результату, в каналізаційну трубу, що йде з квартири, вставляється спеціальний прилад, який подає воду під тиском. Такі складнощі зумовлені конструктивними особливостями інженерної мережі, прокладеної на першому поверсі.

Нюанси прочищення раковини

Перш ніж приступати до аналізу каналізаційної системи, рекомендується оглянути раковину, приділяючи увагу зливному отвору з гратами. У цьому місці часто накопичуються відкладення, які заважають відтоку води. Для видалення таких забруднень достатньо прочистити сітку за допомогою підручних засобів.

Якщо після цієї процедури вода продовжує повільно витікати, слід посвітити всередину зливу через грати. Неподалік останніх розташовуються ребра жорсткості сифона, які можуть перекривати трубопровід. Це відбувається через неправильний монтаж елементів каналізаційної системи. Якщо ребра жорсткості перекривають злив, потрібно демонтувати і повторно закріпити сифон. Також через таке становище прискорюється накопичення відкладень усередині системи, що призводить до частих засмічень.

Якщо немає можливості (або бажання) розбирати сифон, останній можна прочистити за допомогою тонких предметів. Цей варіант підходить лише для видалення великих відкладень. Для прочищення засмічень, викликаних жировим нальотом або волоссям, застосовуються інші засоби.

Щоб уникнути таких наслідків, рекомендується доповнювати раковини спеціальними подрібнювачами. Ці пристрої переробляють великі органічні відходи, мінімізуючи цим ризик утворення засмічень.