Коли в домі має з’явитися новий член родини, а саме маленьке цуценя, важливо ретельно подбати про організацію того середовища, в якому йому буде зручно жити та розвиватися. Замовити корм для собак ви можете на сайті та підготуватися до зустрічі з твариною заздалегідь.

Підготовка середовища 

Для нової собаки вдома важливо облаштувати зручний куточок, в якому вона зможе відчувати себе затишно та безпечно. Важливо розуміти, що перший час тварині треба буде ретельно досліджувати середовище, проводити аналіз території, тому варто ставитися з терпінням та розумінням до цієї інстинктивної потреби. Як саме треба підготувати домівку?

  • Визначте, в якій кімнаті буде розташована основна локація для цуценяти. Огляньте кімнату, видаліть з неї можливі небезпечні предмети або речі, на які воно може намагатися нападати або, навпаки, лякатися. Також небезпеку можуть нести електричні кабелі, отруйні рослини, дрібні предмети на кшталт конструктора тощо. За потребою можна встановити бар’єри, якщо ви не зможете доглядати за цуценям весь час. Це обмежить доступ до особливо небезпечних зон, таких як кухня. Особливо важливо ізолювати той простір, де знаходяться документації, робочі пристрої, книги тощо.
  • Створіть місце для сну. Це може бути спеціалізоване собаче ліжко або таке, що ви можете сконструювати самостійно. Зробіть м’яку підкладку – це буде надавати додаткову м’якість та створювати зручність під час відпочинку. Важливо, щоб цуценя відчувало себе в захищеності та перебувало у спокої. Бажано спочатку розташувати місце для сну у своїй спальній кімнаті – тоді цуценя зможе швидше відчути контакт зі своїми власниками та не буде сумувати наодинці. Біля ліжка покладіть дві іграшки, які будуть зваблювати маленьку собаку проводити там час. Поки вона ще не звикла до свого місця сну, важливо створити такі умови, щоб їй було весело проводити там час.
  • Поки цуценя буде рости, забезпечте її усіма необхідними іграшками для гармонічного розвитку як інтелектуального, так і фізичного. Відразу ви можете не вгадати з тим, який саме різновид іграшок сподобається собаці. Тому варто пробувати різноманітні варіанти: придбайте у колекцію іграшки з різними текстурами, такі як гумові, текстильні або жорсткі. Консультанти у магазині, як правило, будуть здатні порадити вам той набір, який зможе задовольнити потреби цуценяти в іграх, веселощах, а також всебічному розвитку.
  • Влаштуйте на перший час для цуценяти спеціальне місце для туалету. Варто з перших місяців привчати собаку справляти нужду на вулиці, проте не треба нервувати, якщо перші неділі тварина ще не зможе виконувати цю команду. Вчіть цуценя відходити на газон або в спеціальному місці. Для дому використовуйте газети або пеленки.

Сайт VizOK пропонує великий вибір товарів для дому, які в тому рахунку задовольнять всі потреби тварини у проживанні щасливого часу у вашій сім’ї.