Розвиток мобільних процесорів поступово сповільнюється — більшість середньобюджетних чипів легко справляються з повсякденними сценаріями. Однак камерам у смартфонах ще є куди рости, і виробники активно нарощують можливості сенсорів у своїх моделях. Розповідаємо про три пристрої, датчики яких досягли межі у 200 Мп.

Honor 90: збалансований у всьому

Цей гаджет з’явився на глобальному ринку відносно нещодавно, але миттєво привернув до себе увагу. Усе завдяки відмінному співвідношенню ціни та можливостей — Хонор 90 у Алло коштує 22 999 ₴, і за цю ціну гаджет пропонує:

  • процесор Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition;
  • акумулятор на 5000 мАг зі швидкою зарядкою 66 Вт.

На окрему увагу заслуговує 6,7-дюймовий AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц і піковою яскравістю 1600 ніт. Матриця має один із найкращих показників контрастності — 5000000:1. Є динамічне регулювання світлих і темних відтінків у локальних зонах, завдяки чому Honor 90 виводить перегляд контенту на новий рівень. Щоб користувач менше втомлювався, у моделі реалізовано п’ять режимів захисту очей.

Основна камера пристрою може записувати відео з роздільною здатністю 4K зі стабілізацією і нічним режимом. Це чудовий вибір для тих, хто хоче отримати смартфон з видатною камерою за розумну ціну.

Realme 11 Pro+: стиль та можливості

Цей пристрій привертає увагу своїм яскравим і оригінальним зовнішнім виглядом, який можна вибрати в різних кольорах і відтінках. Компанія звернулася до Маттео Менотто — дизайнера, який працює з Gucci, що дало змогу створити унікальний гаджет зі спинкою з екошкіри. Характеристики пристрою теж не розчаровують:

  • екран на 6,7 дюйма з розгорткою 120 Гц і роздільною здатністю 1080 x 2412 точок;
  • чип MediaTek Dimensity 7050;
  • акумулятор на 5000 мАг з підтримкою зарядних пристроїв потужністю 100 Вт;
  • до 12 ГБ оперативної пам’яті.

Стильний дизайн із вигнутим екраном і вузькими рамками вигідно доповнює якісна оптика від Sony. Також є камери для портретів і макрофотографування. Смартфон здатний записувати відео з роздільною здатністю до 4K і використовувати різні режими та фільтри. Вартість гаджета — 20 676 ₴.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+: доступний камерофон

Замикає трійку пристрій, який коштує 15 999 ₴. Але не варто думати, що гаджет буде «урізаним» порівняно з попередніми моделями. Користувач отримує:

  • AMOLED-екран з діагоналлю 6,67 дюйма і частотою оновлення 120 Гц, що забезпечує повне занурення в те, що відбувається, завдяки широкому колірному діапазону DCI-P3;
  • процесор MediaTek Dimensity 1080, який має достатню потужність для повсякденних завдань та ігор;
  • акумулятор місткістю 5000 мАг зі швидкою зарядкою потужністю до 33 Вт.

Серед можливостей знімання передбачили нічний режим, HDR, портрети та панорами, а також запис відео з роздільною здатністю до 4K. Це чудовий гаджет для ентузіастів мобільної фотографії, які хочуть заощадити.