Санвузол – це приміщення (зазвичай не надто великих розмірів), у якому все необхідне для різних гігієнічних процедур має бути завжди під рукою або ж десь поблизу, щоб його довго не шукати.

Він може бути суміжним – коли ванна кімната і туалет знаходяться в одному приміщенні, або роздільним – коли є дві окремі кімнатки. В обох випадках будуть необхідні аксесуарі для ванной, якщо для вас важливі комфорт та зручність.

Вони забезпечують затишок, створюють стиль, доповнюють дизайн, навіть настрій покращують (наприклад, своїм кольором, який може діяти заспокійливо). Але у розмаїтті варіантів легко загубитись, тож важливо розуміти, що дійсно потрібно.

Які предмети мають бути у ванній і туалеті?

По декілька разів на день люди заходять у ванну кімнату, щоб помити руки, почистити зуби, освіжитись, тож обов’язково там мають бути необхідні для цього речі:

  • мильниця або дозатор для мила:
  • тримач для рушника;
  • дзеркало;
  • стакан або тримач для щіток і зубної пасти;
  • поличка (можливо, під дзеркалом) для дрібниць на кшталт ополіскувача для зубів чи засобів для вмивання.

Що стосується зони туалету, то для більшої зручності там варто розміщувати:

  • відро для сміття (воно може бути різного об’єму – залежно від кількості користувачів і розмірів приміщення);
  • йоржик (настінний або підлоговий);
  • тримач для туалетного паперу.

У санітарних кімнатах торгових центрів або великих офісів нерідко використовують автоматичні сушарки для рук, та їх можна встановлювати і вдома. Це особливо зручно, якщо мешкає у будинку велика кількість людей.

Корзина для білизни теж може стояти у ванній, якщо там достатньо для цього місця.

Як правильно обрати аксесуари?

Оскільки вибір великий, а предмети, навіть маючи однакове призначення, різняться розмірами, формами і кольорами, буває важко обрати правильно. Щоб зробити це було легше, орієнтуватись варто на:

  • загальний стиль приміщення. Важливо підбирати аксесуари, які за стилем підходитимуть до дизайну, в якому зроблено ремонт у кімнаті;
  • розміри. Чим менша ванна кімната, тим менше у ній має бути речей (лише найнеобхідніші, без яких не обійтись). У великому приміщенні можна розмістити більше предметів, у тому числі й тих, які не виконують якусь функцію, а лише прикрашають інтер’єр (квіти, свічки, фігурки);
  • тип встановлення. Якщо це настільні речі – для них має бути вільний простір на умивальнику, поличці чи на бортиках ванни. Для тих предметів, які кріпляться на стіни, потрібно вибрати вдале місце, щоб вони не заважали і були зручними у користуванні.

Важливо, аби кожна річ завжди була на своєму місці і знаходилась там, де для неї найбільш безпечно (наприклад, скляними можуть бути деякі полички, але не підставки для щіток чи мильниці, які легко можуть впасти на підлогу).

Де придбати аксесуари наборами і окремо?

Тим, хто шукає якісні, стильні та практичні товари для ванної і туалету, варто зазирнути в онлайн-магазин MVM My Home, де представлено широкий вибір аксесуарів з різних матеріалів.

Тут ви знайдете як комплекти, так і окремі елементи, які можуть вдало поєднуватись між собою.