Маєте намір купити новий смартфон, але не знаєте, як його вибрати? Важко орієнтуватися в характеристиках гаджетів? Ця стаття підкаже, на що в першу чергу звернути увагу та як підібрати модель. А купити смартфони за хорошою ціною можна в інтернет-магазині STOREinUA.

Основні параметри

Під час вибору смартфона важливо враховувати багато факторів, оскільки ці гаджети мають різноманітні функції та характеристики. Ось кілька рекомендацій, які можуть допомогти знайти ідеальний варіант:

  1. Визначте бюджет — це одразу відсіє чимало варіантів. Поставте за мету знайти баланс між ціною й функціональністю.
  2. Виберіть платформу (Android чи iOS (iPhone)) — обидві мають свої переваги та недоліки. Вибір може залежати від особистих уподобань та досвіду користування однією з них.
  3. Визначте розмір і дизайн — виберіть зручний та привабливий варіант саме для вас. Одним простіше користуватися невеликим гаджетом, який можна покласти в кишеню чи малу сумку. Інші віддають перевагу великому екрану.
  4. Зверніть увагу на роздільну здатність дисплея (AMOLED, IPS і т. ін.) — це впливає на якість відображення. Виберіть той, який відповідає вашим потребам. Це має велике значення, якщо плануєте дивитися з телефона мультимедійний контент.
  5. Дізнайтеся характеристики фотокамери — якщо любите фотографувати друзів та пейзажі, робити селфі, шукайте більшу кількість об’єктивів, наявність функцій обробки зображень.
  6. Перевірте продуктивність — якість процесора, об’єм оперативної та вбудованої пам’яті теж мають значення.

Визначення основних вимог допоможе легко знайти хороший варіант.

Відгуки користувачів

Вивчення відгуків та рецензій на ті моделі, які виокремили для себе, допоможе бути впевненими у своєму виборі. Адже є параметри, що не можете перевірити під час ознайомлення з характеристиками. Наприклад, як довго тримає батарея, чи не зависає смартфон, як виглядають зроблені на нього фото порівняно з іншими та й узагалі як гаджет поводить себе через рік-два після купівлі. Відгуки реальних користувачів допоможуть розібратися в цих питаннях.

Увага до технічних характеристик, розміру та дизайну пристрою в поєднанні з вивченням відгуків користувачів допоможуть зробити обдуманий вибір.