Карта родимок або картування шкіри є інноваційним методом, який полягає у фотографуванні всього шкірного покриву з детальним аналізом всіх родимок. Завдяки цьому методу можна діагностувати меланому шкіри на дуже ранній стадії. Кожна родимка досліджується за допомогою спеціальної комп’ютерної програми. Вона визначає розмір новоутворення, його форму та пігментний колір. Програма фіксує щонайменші зміни у вже наявних утвореннях, та появу нових родимок, про що одразу ж повідомляє спеціаліста. Якщо після проведеного обстеження будуть виявлені потенційно небезпечні шкірні новоутворення, то лікар починає вже більш детальніше досліджувати їх. Важливо також сказати, що карту родимок створюють коли на тілі людини знаходять 50 і більше родимок. За меншої кількості утворинь лікарі не радять це робити.

Фахівці роблять дерматоскопію, яка дозволяє розрізнити доброякісні та онкологічні новоутворення. За допомогою карти родимок пацієнт отримує чіткий результат та діагноз. Дуже важливо вчасно звертатись до лікаря, адже деякі родимки мають здатність перетворюватись на злоякісні новоутворення. Перевірити родимку Київ дуже просто та швидко. Обстеження проходить повністю безболісно, а результат можна дізнатись за лічені хвилини.

Показання для діагностування “Карти родимок”

Профілактичний огляд у дерматоонколога слід проходити в таких випадках:

  • якщо у вас раніше вже було діагностовано меланому;
  • таке захворювання мали ваші батьки або близькі родичі;
  • на тілі є родимки та пігментні плями, які мають дивну форму та колір;
  • поява нових родимок, які швидко змінюють свої параметри або починають свербіти;
  • якщо Ви часто відвідуєте солярій або мали сонячні опіки;
  • якщо у Вас світлий фототип шкірного покриву.

Обладнання, яке застосовується при діагностиці “Карти родимок”

Медицина давно не стоїть на місці. Вона постійно розвивається, тож кожного року з’являються нові препарати та обладнання, за допомогою яких можна швидко поставити правильний діагноз та дізнатись причину захворювання. При виявленні шкірних хвороб використовують тільки найсучасніше обладнання, а саме цифровий дерматоскоп FOTOFINDER.

Він має можливість збільшити родимку до 800 разів. Завдяки спеціальній функції Automated Total Body Mapping меланому можна діагностувати на ранніх стадіях її розвитку, так як застосовується двоетапний спосіб цифрового спостереження. Такий метод став найсучаснішим у діагностиці шкірних захворювань.