Вагітність, період лактації, різке зменшення ваги та просто вікові зміни — все це може позначитись на формі та рівні опущенності грудей. У свою чергу це може викликати фізичний та психологічний дискомфорт.

Сучасна пластична хірургія пропонує ефективний варіант вирішення цих проблем, а саме операцію з підтяжки грудей або мастопексію.

Що таке мастопексія та її види

Мастопексія — це хірургічна процедура, яка виконується з метою підтяжки та поліпшення форми жіночих грудей. Вона надає низку переваг для жінок, які можуть бути незадоволені формою або рівнем опущення своїх грудей.

В Спеціалізованому мамологічному центрі проводять мастопексію у трьох техніках:

  • Периареолярну — найлегший варіант, який підходить для власниць невеликих молочних залоз та на 1-й стадії птозу.
  • Вертикальну — проводиться на 2-й стадії. За допомогою цієї техніки можна позбавитись виражених дефектів.
  • Якірну (Т-подібну) — найскладніша техніка. Допомагає позбавитись будь-яких дефектів, незалежно від ступеня птозу. Після операції пацієнтка потребує тривалої реабілітації.

Також під час підтяжки можуть бути встановлені імпланти. Це залежить від побажань пацієнтки. Який саме вид техніки обрати, може порекомендувати тільки мамолог.

Переваги мастопексії

Багато жінок стикаються з проблемою опущення грудей з віком або після вагітності та годування грудьми. І якщо естетичну сторону цього питання кожна жінка вирішує для себе, то фізичні неприємності важко ігнорувати. Особливо якщо груди великого розміру, то це може спричиняти зайве навантаження на хребет, відчуття дискомфорту та болі в шиї. Мастопексія дає змогу виправити цей дефект і повернути грудям більш природне положення.

Процедура може підвищити рівень впевненості та самоповаги у жінок, які відчувають дискомфорт або незадоволеність своїми грудьми. Поліпшення зовнішнього вигляду і комфорту значно впливає на якість життя пацієнтки.

Етапи проведення операції

Мастопексія повинна проводитися досвідченим і кваліфікованим хірургом. Пацієнтки повинні провести консультацію з фахівцем, щоб обговорити свої очікування, побажання і протипоказання, а також отримати всю необхідну інформацію, щоб прийняти інформоване рішення про процедуру.

Перед операцією обов’язково пацієнтка проходить необхідні обстеження — ЕКГ, ФЛГ, УЗД молочних залоз та здає лабораторні аналізи. Якщо все у нормі, лікар назначає день операції.

За місяць до операції пацієнтка починає підготовчий процес. У цей час потрібно повністю відмовитись або значно зменшити паління, пропити курс вітамінно-мінеральних комплексів.

За два тижні до операції слід перестати приймати оральні контрацептиви та препарати, що розріджують кров.

Більше про саму операцію та період реабілітації можна дізнатись на сайті Мамологічного центру.