Не лише культура, визначні пам’ятки, захопливі розваги та смачна їжа приваблює туристів з усього світу. Неймовірні пейзажні дороги, незвичайні маршрути відкриваються перед автолюбителем та пасажирами. Достатньо лише виїхати за межі України і можна сміливо занурюватися в захопливу пригоду, головне не забути, що зелена картка на автомобіль – головна умова виїзду з країни. Розглянемо, що саме приваблює водіїв у європейських дорогах.

Якість покриття

Навіть за поганої погоди, за межами великих міст і населених пунктів можна спостерігати відмінну рівну, чітко розділену дорогу. Відсутність вибоїн, хороша щільність та гладкість роблять водіння максимально комфортним.

Пейзажі

Гірські перевали, витончені берегові лінії, узбережжя, поля й старовинні міста заворожують, куди б ти не поїхав. Єдиний момент, потрібно заздалегідь вибрати відповідний маршрут, щоб не заплутатися, адже в деяких країнах є дороги, котрі можуть привести в глухий кут або до приватного курорту, потім доведеться повертатися.

Безпека

Країни приділяють чималу увагу безпеці дорожнього руху. Для цього передбачені не лише якісні дороги, а й системи попередження, освітлення, розмітки, огорож, проїздів перехресть та небезпечних ділянок. Тому зелена картка на автомобіль хоч і важлива, якщо дотримуватися ПДР країни, врахувати певні особливості дороги, аварійної історії можна уникнути.

Архітектурна інфраструктура

Можна навіть не залишаючи салону машини насолоджуватися красою та дізнаватися історію місцевостей і міст. Унікальні мости, такі як Тауерський у Лондоні, Рошток-брідж у Данії та Васко-да-Гама в Португалії, а також десятки інших – їх перетинати суцільне задоволення. Цікаві тунелі, що проходять під горами і пов’язують країни, а також мають красиву будову, наприклад, Євротунель Ла Манш, Чеська Желіка, Монбланський в Італії.

Автобани

Хоч багато з них платні, але це задоволення того варте, адже можна розігнатися й із комфортом покататися з вітерцем, особливо якщо це Німеччина. Також є деякі безкоштовні ділянки, котрі нітрохи не поступаються за якістю, що додає додаткового задоволення від їзди.

Зручність їзди для новачків

Варіативність маршрутів дає змогу кожному вибрати бажаний напрямок, що стосується власних вподобань та захоплень. Спочатку для декого може здатися дещо незвичним розміщення знаків і світлофорів, особливо коли вони повторюються. Проте ви гідно оціните таку систему, адже вона надзвичайно зручна та не дасть змоги загубитися навіть якщо ви вперше приїхали в незнайому країну.

Як видно, привабливість європейських доріг очевидна – чудова якість, гарний вигляд, унікальні місця, продуманість і максимальна безпека. То чому б не піддатися спокусі і не вирушити в незабутню подорож?