Хоча достатню кількість води потрібно давати будь-якому організму, деякі страждатимуть від її нестачі або надлишку набагато більше за інших. Для таких людей потрібна не лише вода з лимоном зранку, але й налагодження повноцінного режиму. Звісно, звичка пити лимонну воду точно не нашкодить, а лише допоможе організму краще відновлюватися та функціонувати. Також вона стане першим кроком на шляху до більш здорового способу життя.

Як правильно розрахувати кількість води та перевірити її якість

Для тих, хто тільки починає додавати у своє життя корисні звички, спершу потрібно визначити нормальну дозу води на доби. Для цього потрібно знати свою точну вагу та помножити цей показник на 35 мл. Якщо змінюється маса тіла, добову норму води потрібно рахувати знову.

Не менш важливою за кількість води є її якість. Випиваючи достатньо брудної та навіть небезпечної для здоров’я рідини, ви точно не зробите собі краще. Державні норми води регламентують показники, з якими вона може продаватися у магазинах та вважатися безпечною для людського організму. Вона оцінюється за такими характеристиками:

  • органолептичні ознаки;
  • хімічний склад;
  • показники епідемічної безпеки;
  • радіаційні показники.

Також вода повинна бути приємною на смак, не мати стороннього посмаку та запаху. Вода — це завжди прозора рідина, якщо в ній немає ніяких домішок.

Коли варто пити більше та менше води

Режим пиття — це саме така кількість води, якої потребує ваш організм: не більше та не менше. Тому потрібно не орієнтуватися на інших, а враховувати особливості власного організму.

Якщо ви страждаєте хронічними захворюваннями нирок, підвищувати кількість добового пиття потрібно тільки після консультації з лікарем. Якщо відчуваєте важкість в тілі та набряк, негайно зверніться до спеціаліста. Те ж саме стосується людей із захворюваннями серцево-судинної системи.

Навпаки, збільшити вживання води потрібно, якщо:

  • шкіра почала лущитися та стала менш еластичною;
  • ви постійно відчуваєте сонливість та втому;
  • постійно хочеться солодкого чи взагалі збільшився апетит;
  • періодично виникають сильні головні болі;
  • з’явився біль у попереку, м’язах та суглобах;
  • почались місцеві набряки.

Ці сигнали свідчать про те, що тіло працює несправно і йому потрібна допомога. Щоб вирішити проблему, краще проконсультуватися зі спеціалістом.

Також упевніться, що п’єте достатньо у спекотну чи вітряну погоду, після харчового отруєння та під час гарячки. У таких ситуаціях внутрішні запаси волоси дуже швидко виснажуються, тому їх потрібно постійно поповнювати.