Красиво забарвлені хвойні дерева – незамінна прикраса саду круглий рік. Однак для того, щоб вони зберегли свій інтенсивний колір і здоровий вигляд, важливо правильно удобрювати хвойні рослини, проведені в потрібний час. Подивіться, як вибрати найкраще добриво для хвойнихДавайте розберемо, чим удобрювати садові хвойні рослини, щоб вони довгі роки радували соковитою зеленню і здоровим виглядом!

Комплексне добриво для хвойних

Підживлення хвойних починаємо навесні, як тільки почнеться вегетація (березень, початок квітня), використовуючи добрива з високою дозою азоту (N) і мікроелементів. Азот відіграє дуже важливу роль у розвитку молодої хвої та кори. Для
удобрення хвойних ми використовуємо добрива, спеціально розроблені для цих рослин
. Спосіб удобрення хвойних залежить від типу добрива, яке ми використовуємо.

Перша група – частіше використовується вид гранульованих багатокомпонентних добрив для хвойних рослин, таких як добриво для хвойних з мікроелементами «Флоровіт» для хвойних, його можна придбати на сайті Клуб Рослин. Вони забезпечують хвойні рослини всіма необхідними макро і мікроелементами в належних пропорціях. Використовуємо їх з весни до літа (березень-липень). Ми удобрюємо хвойні кілька разів за сезон, тому що однієї дози добрива вистачає рослинам на 3-4 тижні. Через високий вміст азоту (N) їх можна використовувати лише до кінця липня.

Друга група – це довготривалі добрива для хвойних, такі як: субстральне добриво для хвойних на 100 днів або набагато дешевше Цільове добриво тривалої дії для хвойних. Їх вистачає рослинам приблизно на 100 днів (3 місяці). Використовуємо їх максимум 2 рази за сезон (у березні та червні).

Органічне добриво для хвойних

Крім перерахованих вище багатокомпонентних мінеральних добрив, під хвойні рослини слід використовувати і органічні добрива, збагачуючи ґрунт перегноєм і гуміновими компонентами. Під рослинами необхідно підтримувати здоровий і родючий ґрунт, адже без цього не допоможуть навіть найкращі мінеральні добрива. Тому не рідше одного разу на два роки варто підсипати хвойні рослини компостом. Якщо у вас немає власного компостера, виберіть екологічне добриво для хвойних, яке діє 100 днів, адаптоване до потреб цієї групи рослин. Діє як добриво тривалої дії (достатньо внести його один раз за сезон, навесні), але крім мінеральних речовин збагачує ґрунт безцінним гумусом, відмінно замінюючи компост.