Не так давно, щоб купити квиток на автобус, потрібно було витратити чимало часу і сил, адже єдиним місцем покупки був автовокзал. Там треба було вистояти в черзі, а потім швидко приймати рішення стосовно рейсу. При цьому всю необхідну інформацію доводилося сприймати на слух. Для багатьох це доставляло дискомфорт. Зараз же є можливість купити квиток на автобус онлайн. Для цього не потрібно володіти особливими знаннями в IT-сфері. Як правило, на кожному сайті, де продаються квитки, є докладна інструкція, як зробити покупку. Пропонуємо вам ознайомитися з деякими особливостями такого методу придбання квитків.

Переваги онлайн-покупки

Насамперед варто відзначити повну свободу дій. Зайти на відповідний сайт можна в будь-який зручний для вас час. Також ви не прив’язані до певного місця покупки. Оформити квиток можна навіть у метро, дорогою на роботу. Потрібен лише хороший Інтернет.

Ще однією перевагою стане повний доступ до потрібної інформації. Детальний опис усіх доступних рейсів відобразиться на екрані вашого смартфона або комп’ютера. При цьому ви не обмежені в часі і зможете вивчати їх стільки, скільки вам потрібно. Оскільки ви самі встановлюєте критерії пошуку, то можете їх змінювати на свій розсуд. Усе це дає змогу знайти рейс, який повністю відповідає вашим запитам. У деяких випадках онлайн-покупка дає змогу заощадити. Ви зможете побачити і порівняти всі вигідні пропозиції, вибравши найкращу для себе.

Як оформити квиток онлайн

У наші дні є безліч онлайн-платформ, що дозволяють купити квиток на автобус. У кожної з них можуть бути свої особливості або умови купівлі. Однак загальний алгоритм, як правило, однаковий. Потрібно зробити лише кілька кліків:

  1. Насамперед створіть пошуковий запит. Для цього потрібно вказати міста відправлення і прибуття та обрати дату поїздки. Часто розклад можна подивитися одномоментно тільки на один день. Це пов’язано з особливостями пошукової системи. Оскільки сервер зв’язується з кількома базами даних одночасно, було внесено таке обмеження. Якщо ж за обраним вами напрямком немає вільних місць на зазначену дату, то сервіс сам запропонує вам найближчі вільні дні для поїздки.
  2. Потім можна встановити додаткові фільтри, якщо в цьому є необхідність. Це може бути певний діапазон цін або часу відправлення та прибуття. Також можна зазначити чи варто шукати серед варіантів із пересадками. Вони допоможуть звузити коло пошуку та заощадити час.
  3. Зробивши вибір, переходьте до оплати за допомогою банківської картки або розрахункового рахунку. На загальну суму спосіб оплати не вплине. Деякі сервіси надають можливість розстрочки. У такому разі можна купити квиток на автобус не оплачуючи одразу всю суму, а кількома невеликими платежами.

Після підтвердження транзакції на ваш email прийде лист з електронним квитком. Це офіційний цифровий аналог паперової версії. Його можна роздрукувати або пред’явити прямо з екрана свого гаджета. Під час посадки водієві або бортпровіднику потрібно лише відсканувати QR-код з документа, щоб підтвердити його справжність. Процес займає всього кілька секунд і не вимагає особливих умов. Після цього ви спокійно можете зайняти своє місце. Якщо у перевізника є індивідуальні вимоги до документів або багажу, це обов’язково вказується в самому квитку або описі до рейсу.

Де купити квиток на автобус онлайн

Самостійно перевірити справжність електронного квитка на автобус у вас не вдасться. Тому варто вибирати перевірені сайти для купівлі. Найкраще, якщо це будуть офіційні представники транспортних компаній. У них ви зможете побачити всі пропозиції на ринку пасажирських перевезень. Такі сервіси працюють тільки з надійними транспортними компаніями, чим захищають вас як своїх клієнтів. Крім того, ви зможете проконсультуватися в менеджера, який відповість на ваші запитання та допоможе обрати рейс.

Також можна купити квиток на автобус безпосередньо у самих перевізників. Алгоритм дій буде таким самим, як і на інших платформах. Тільки розмаїття рейсів у них буде значно меншим, ніж у посередників, оскільки вони пропонують тільки свої рейси. Тому цей варіант більше підходить для тих, хто хоче отримати послуги виключно конкретного перевізника.