Оптимізація технічного плану – комплекс дій, що дозволяють удосконалити взаємодію інтернет-ресурсу з алгоритмами пошукових систем, роботами. Коригування технічних аспектів сайту дозволяє забезпечити оперативне, максимально повне індексування його сторінок. Ігнорування потенційних помилок може суттєво вплинути на зниження ефективності просування ресурсу в цілому.

Послуги з технічного SEO просування сайту пропонує спеціалізована компанія WEDEX. Технічна оптимізація інтернет-ресурсу є однією з базових складових і дуже важливою для успішного просування SEO. Це повною мірою й забезпечують досвідчені фахівці компанії.

Важливість  технічної оптимізації

Технічний аналіз сайту в SEO включає параметри, які відвідувачу сайту не видно. У той же час вони впливають на – швидкість відображення контенту, якість індексації, зручність навігації, доступ до вкладених розділів, так далі – безпосередньо. Виявлення та виправлення помилок технічного плану сприяють поліпшенню працездатності всього ресурсу, і навіть – взаємодії із ним користувачів.

Проводити технічну оптимізацію сайту слід на кожному етапі його існування та розвитку.

Налаштування технічної частини сайту: що включає

Щоб сайт міг успішно конкурувати в результатах пошуку, необхідно створити унікальний контент. Важливі також такі технічні аспекти:

  • Оптимізація URL-адрес – вони повинні легко читатися та містити ключові слова. Крім того, необхідно переконатися, що кожна сторінка має унікальну URL-адресу, яка містить ключові слова, стосовно вмісту сторінки.
  • Кодування, швидкість завантаження ресурсу – один з основних факторів, що впливають на ранжування сайту в пошукових системах – це швидкість завантаження сторінки. Щоб переконатися, що сайт завантажується швидко, слід провести аудит, оптимізацію зображень, JavaScript, CSS файлів.
  • Перевірка на наявність дублікатів контенту на ресурсі – вони можуть негативно впливати на ранжування. Тому так важливе їх усунення.
  • Розробка мобільної версії сайту – кількість користувачів мобільних пристроїв з часом тільки збільшується, тому важливо мати мобільний варіант ресурсу, оптимізований під пристрої з різними дозволами екрана, з забезпеченням зручності навігації.

Важливо й правильно налаштувати метадані: це відомості, що відображаються в результатах пошуку, на сторінках ресурсу. Йдеться про налаштування заголовків сторінок, описів, ключовиків. Метадані мають бути для кожної сторінки унікальними.