Через війну мільйони українців виїхали за кордон, інші втратили роботу. Тому компаніям довелося терміново вирішувати не лише фінансові, а й кадрові питання, зокрема, щось робити з дефіцитом співробітників. І тут виявилося, що на деякі вакансії знайти потрібних кандидатів дуже складно. Звичайно, ситуація варіюється в залежності від регіону, але труднощі виникають навіть у великих мегаполісах, що вже говорити про невеликі міста. Завдання менеджера з персоналу у такій ситуації – швидко зорієнтуватися, знайти підходящих претендентів, запропонувати перспективним фахівцям оптимальні умови праці.

Спростити врегулювання будь-яких питань із персоналом, включаючи пошук та адаптацію нових людей у штаті, дозволить hr сертифікація. В процесі навчання ви дізнаєтеся корисні поради від досвідчених спікерів та пропрацюєте різні моделі поведінки, навчившись правильно взаємодіяти з працівниками та досягати поставленої мети. Окрему увагу на курсах приділяють питанням диджиталізації та підтримці корпоративної культури у непростий для країни час.

Щоб навчальний процес був захоплюючим та результативним, потрібно правильно вибрати школу. Відштовхуватися слід від репутації освітньої організації, професіоналізму викладачів, цінової політики та змістовності програми. Чудові відгуки від українських ейчарів стабільно отримують курси школи Крок – детально ознайомитись з ними можна на сайті https://bs.krok.edu.ua/. Додатковим плюсом стане можливість отримання сертифікату міжнародного зразка, із яким, за бажанням, можна буде влаштуватися на роботу за кордоном.

Де і як шукати нових спеціалістів?

Основні способи пошуку майбутніх співробітників у 2023 році:

  • оголошення на спеціалізованих порталах;
  • публікації вакансій на офіційному сайті та в соціальних мережах;
  • рекомендації знайомих;
  • кадрові резерви підприємства;
  • співробітництво зі службою зайнятості, але цей варіант підходить лише в тому випадку, якщо потрібні представники найпоширеніших професій. Вузьких спеціалістів таким чином знайти не вдасться.

Перед початком пошуку слід скласти перелік вимог до кандидатів. Немає сенсу виставляти надмірні вимоги, адже тоді на вашу вакансію ніхто не відгукнеться. З іншого боку, потрібно встановити мінімальний рівень, щоб відсіяти претендентів, які точно не підходять. Також варто пам’ятати про дотримання балансу між кількістю обов’язків та заробітною платою. Щоб привабити справді крутих фахівців, обов’язково подумайте про бонуси – це може бути оплачуваний абонемент у спортзал, премії, майстер-класи.