Криптовалюта заповнила сучасний простір, тому більшість сприймають її як реальне джерело прибутку. Тому важливо не лише знати, які існують віртуальні валюти та монети, але й періодично слідкувати за прогнозами аналітиків. Така інформація дасть можливість вигідно «віддати» валюту, наприклад, в обмінниках Києва або Харкова, та отримати непогану суму на рахунок.

Що таке Solana?

Проект Solana був створений ще у 2017 році, а у 2020 році з’явився наітивний токен мережі SOL. Криптовалюта кидає виклик не менш популярній монеті – Ethereum. Багато фахівців робило ставки на те, що саме Solana стане основною платформою для децентралізованих фінансових угод. Основною перевагою вважається висока швидкість транзакцій, а також низька сума комісійних.

Зараз Solana стрімко набирає оберти у своєму розвитку, тому валюту легко можна обміняти в криптообмінник львів та інших містах країни. Тут клієнти отримують фіатні кошти за максимально вигідним тарифом, а вся процедура займе всього лише декілька «кліків».

Монета блокчейна займає одинадцяту сходинку у світовій ринковій капіталізації (на даний момент становить близько 9.000.000.000 доларів).

У 2021 році вартість монети досягнула свого максимуму – 259,96 доларів. Потім вона почала знижуватись, й криптовалюта потрапила до медвежого ринку (основна задача – швидко продати валюту, поки вона не впала в ціні). На момент написання статті вартість одного токена SOL – 19,47 доларів.

Прогнози на майбутнє: чи потрібно розглядати SOL?

Якщо подивитися графіки, то короткотривалий настрій SOL експерти називають нейтральним. Переконатися в цьому можна, почитавши аналітику на сервісі CoinCodex. На сьогодні вартість впала вже на 0,07% й продовжує знижуватися.

Якщо звернути увагу на прогнози вартості SOL:USD на сервісі Wallet Investor, все вказує на те, що середня вартість токена зараз здатна різко обвалитися, а після – вирости. Аналітичний відділ сервісу прогнозує зниження ціни до 0,446 доларів до кінця 2025 року, а також 0,0957 долари – до кінця 2028 року.

Більш приємними та оптимістичними вважаються дослідження від DigitalCoinPrice. Аналітики пишуть, що у 2023 році середня ціна монети буде складати приблизно 51,78 доларів за одиницю. Якщо говорити про довгостроковий прогноз Solana, то він має приблизно такий вигляд:

  • у 2025 році середня вартість токена буде приблизно 85,97-86 доларів;
  • на 2028 рік ціна складатиме 127,34 доларів за монету;
  • у 2031 році вартість буде вищою «пікової» – 339 доларів;
  • на 2032 рік за одну монету можна буде отримати 459,24 доларів.

Незважаючи на прогнози від сервісів, варто пам’ятати, що ринок криптовалюти досить волатильний, тому визначити точну вартість дуже важливо навіть досвідченим фахівцям та аналітикам.

Чи варто купувати SOL у 2023 році?

Хоча є мінімальні падіння в ціні, загалом криптовалюта стабільно росте. Чому ж купівля монети в криптообмінник київ буде корисною:

  • актив принесе прибуток через ріст;
  • майже 260.000.000 токенів зараз в «обороті»;
  • монета досить стійка та примирлива навіть перед кризами, що були та які, скоріш за все, будуть;
  • фіксована податкова ціна;
  • швидкий аналіз та виконання угод;
  • завжди стабільна мережа.

Також слід зазначити, що зараз майнити Solana неможливо через підвищений захист та забезпеченні безпеки. Тим не менш монета не втратила свою ідеальну та стабільну репутацію серед інвесторів і все ще займає місце основного конкурента етеріума (Eth).

Досить важливо не лише звертати увагу на аналізи спеціалістів, але й проводити їх самостійно, враховуючи останні новини та тенденції на ринку, технічний та фундаментальний аналізи й прислуховуватися до думок незалежних експертів.