Надійний, тихий та енергоефективний холодильник, який збереже якість продуктів та впишеться в інтер’єр, необхідний кожній людині. Розберемося, як вибрати такий агрегат серед численних пропозицій відомих брендів.

На що звернути увагу

Вибираючи холодильник на сайті Eldorado.ua, враховуйте такі параметри:

  1. Габарити. Визначте місце установки: від цього залежить тип відповідної моделі. Виміряйте простір рулеткою. Запишіть отримані розміри з урахуванням запасу для відкриття дверцят.
  2. Вид. Холодильники бувають одно- та двокамерними. Перші складаються лише з холодильної камери. Іноді всередині, за тими самими дверима, є невелика морозильна полиця. Двокамерні моделі мають незалежні холодильну та морозильну камери. У першій ви можете зберігати продукти за температури 5–8°С, а у другій — заморожувати продукти.
  3. Потужність морозилки. На ній ви побачите сніжинки. Одна говорить про температуру заморожування -6°С. Дві сніжинки вкажуть на температуру близько -12°С, три — приблизно -18°C. Чим нижче температура в морозильній камері, тим довше можна зберігати продукти.
  4. Оптимальний об’єм. Він розраховується за такою формулою: 120 літрів + по 60 літрів на кожного другого, третього та наступних членів сім’ї. Традиційно моделі до 100 літрів внутрішнього об’єму вибирають для дачі. Холодильники місткістю 200–300 літрів підходять для кухні квартири стандартного планування або заміського будинку.
  5. Тип компресора. Сьогодні популярні моделі з інверторними компресорами. Вони працюють тихіше, вважаються довговічними та економними. Їхній мінус — сприйнятливість до перепадів напруги.
  6. Економічність. Ощадливі електроприлади мають маркування А+, А++ чи А+++. Вони споживають мінімум енергії за рахунок високоякісної ізоляції та сучасних компресорів.
  7. Опції. Антибактеріальне покриття, вентиляція, «Відкриті двері», багаторівневе підсвічування, іонізація повітря — всі ці функції спрямовані на підвищення комфорту експлуатації. Проте чим більше опцій, тим дорожче обладнання. Переконайтеся, що агрегат із широким функціональним пакетом вам справді потрібен.

Число камер та їх розташування

Окрім традиційних моделей з верхньою та нижньою морозильними камерами, є ще варіант French Door (французькі двері). У таких холодильників широка морозилка внизу та двостулкова холодильна камера зверху. Це вдалий вибір, бо і у холодильного, і у морозильного відділень достатній об’єм для зручного угруповання продуктів.

В американській моделі холодильника Side-by-Side камери розташовані поруч. Ширина таких агрегатів може сягати 120 см. Плюси: великий об’єм і можливість оцінити вміст холодильника і морозилки одним поглядом. Великі холодильники French Door або Side-by-Side можна купити у простору кухню-їдальню.

Багатокамерні моделі запропоновані з різним компонуванням. Особливістю таких агрегатів є наявність зони свіжості. Там особлива температура та вологість, щоб овочі та зелень довго не в’янули, а свіжі м’ясо та риба залишалися охолодженими, але не заморожувалися.