Люди вибирають смартфони для різних цілей. Комусь головне – можливість здійснювати дзвінки й завантажувати найновіші ігри. Але якщо любите фотографувати та додавати фото до власних сторінок у соцмережах, першочергову увагу необхідно звернути на якість камер. Іноді виробники вводять покупців в оману, вказуючи величезну кількість мегапікселів у характеристиках.

Не лише мегапікселі, а й інші чинники впливають на якість ваших селфі:

  • розмір об’єктива – чим він більший, тим більше світла вловлює;
  • масштабування зображення та оптичний зум – це можливість візуально наблизити об’єкт і зробити його чіткішим;
  • матриця у дюймах – великі фізичні розміри дозволяють отримувати більше деталей на фото та зробити їх насиченими;
  • розмір діафрагми – вона також призначена для пропускання світла. Ширша діафрагма дозволить отримувати якісні світлини навіть ввечері.

Окремий момент – потужний процесор з нейронним прискорювачем. Адже саме він обробляє та надає фотографіям готовий вигляд. Отже, якщо хочете обрати смартфон, що буде робити найкращі фото, треба розглядати всі ці фактори.

iPhone 14 чи 15 для селфі?

Експерти вже давно погодилися, що нинішній флагман Apple – iPhone 14 Pro Max є одним з кращих смартфонів для селфі та фото. Проте він не є найкращим. Згідно з інсайдерською інформацією майбутнє покоління iPhone 15 Pro Max, дату виходу котрого передбачають на вересень 2023 року, дійсно стане флагманом в усіх аспектах, у тому числі і якості фото.

Чому ми можемо говорити про це так впевнено? В мережу злили багато інформації з надійних джерел, щоби переконатися. Посудіть самі, які покращення отримає iPhone 15 Pro Max (Ultra) у плані камер:

  • флагман отримає перископічну основну камеру з 10-кратним оптичним зумом;
  • зможе фільмувати відео у якості 8K UHD;
  • можливо у динамічному острівці буде не один, а цілих два селфі-об’єктиви з функцією автоматичної стабілізації.

Детальнішою інформацією щодо розмірів діафрагми й кількості мегапікселів наразі ніхто не володіє, окрім самих співробітників Apple Inc. Але вони повідомляють лише ті факти, що їм дозволяють, аби розігрівати цікавість.

По вартості iPhone 15 Pro Max буде приблизно таким самим, як і iPhone 14 Pro Max. Але покращення торкнуться не лише камер, а й процесора – Apple A17 Bionic буде на 35 відсотків ефективнішим. Тому, якщо є можливість, краще дочекатися на вихід iPhone 15, адже це буде найкращий смартфон для селфі.

А які є альтернативи вже зараз?

Якщо смартфон Преміумкласу конче необхідно придбати саме зараз, то найкращим на сьогодні визнано Samsung Galaxy S23 Ultra. Судіть самі:

  • чотири основні камери 200 + 10 + 10 + 12 Мп;
  • фронтальний об’єктив на 12 Мп;
  • вже є перископ телефото з 10-кратним оптичним наближенням;
  • ультраширокий об’єктив 70 мм для фотографування в умовах поганого освітлення;
  • фронтальна камера зі стабілізацією і широкою діафрагмою для ваших селфі.

З огляду на технічну складову Samsung теж не пасе задніх. Наразі саме він є лідером з якості фото. Ціна, правда, теж “флагманська” – 1500 у.о. і більше.

Якщо не маєте змоги сплачувати такі суми, можна знайти багато смартфонів від інших брендів, передовсім Xiaomi:

  1. Xiaomi 12T;
  2. Xiaomi 13/ 13 Pro/13 Lite;
  3. Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G тощо.

Xiaomi завжди орієнтувалися на жіночу частину цільової аудиторії, випускаючи смартфони з яскравими дисплеями та селфі камерами на 12/16/32 Мп. За ціною вони у два-три рази дешевші за флагманів Apple та Samsung.