Дамо відповідь відразу — варто. Не обов’язково строго в тон, але манікюр, макіяж і вбрання мають гармонійно поєднуватися. Як правильно зібрати лук? Тримайте стильні та універсальні рішення!

Робимо манікюр під сукню або костюм

Якщо ви маєте одягнути однотонне вбрання, у вас є два шляхи: використати в нейл-дизайні нюд, пастель чи монохром, щоб полегшити собі завдання, або підійти до вибору манікюру креативніше. Реалізувати цікаві ідеї допоможуть топові засоби для нігтів, зокрема на EVA Pro. Адже гарний манікюр потребує якісних продуктів.

Можна зробити нігті в тон. Це безпрограшний варіант. Зазвичай з точним кольором вгадати складно і відтінки вдаються різними, але на гармонію загального образу це не впливає.

Розглянемо конкретний колір сукні та костюма.

  • Синій. Під нього підійдуть білі, золотисті та жовті, червоні, блакитні нігті.
  • Зелений. Чудове рішення — помаранчевий, кораловий, жовтий, рожевий, блакитний лак. Якщо не хочете виразний акцент, замініть кольором сірого серпанку, графіту або мокрого асфальту.
  • Червоний. Він ідеально поєднується із золотим, а також із чорним, білим і яскраво-червоним. Ще підійдуть рожевий, коричневий, бордовий, ягідний тони, запорошений бузок.
  • Чорний. З ним будь-який манікюр матиме доречний вигляд.
  • Білий. Так само, як і чорний, це універсальний колір. Помірної ефектності образу додасть кольоровий френч з молочною або рожевою базою, якщо не хочете робити манікюр яскравим.
  • Бордовий. Під таке вбрання можна оформити нігті в синьому, гірчичному, рожевому або смарагдовому кольорі. Будуть доречні більшість відтінків нюдової палітри — від світло-бежевого до кавового. Як і з червоним, з бордовим чудово поєднується золото.

Особливий випадок — вечірня сукня. На світському заході не завжди доречні помітні акценти. Щоб не перевантажити образ, обирайте манікюр у колір вбрання або нейтральний нюд.

Сукні та костюми з візерунками та квітами можна обіграти в тому самому стилі. Попросіть майстра намалювати на нігтях елементи принта або оберіть для манікюру провідний колір, що переважає в колірній гамі вбрання. Наприклад, під жовті бутони на сукні — жовтий гель-лак.

Збираємо повсякденний лук

Довгогральний манікюр варто робити відповідно до поточного імідж-настрою. Що плануєте носити в найближчі кілька тижнів? Який манікюр хочете зараз?

Французький, нюдовий і молочний — класичні види манікюру, які поєднуються практично з усім вбранням. Мінімалістські нейл-дизайни мають стильний вигляд як з темним, так і зі світлим одягом.

Червоний на короткі нігті підходить як під джинси з футболками, так і під вечірні образи. Слід надавати перевагу нейтральним відтінкам в одязі: білим, чорним, бежевим, кавовим, сірим.

Срібло й золото — з таким манікюром важливо не зробити образ занадто химерним, позбавленим смаку. Не перевантажуйте вбрання кольором і блискучими прикрасами. Підбирайте аксесуари правильно: якщо лак сріблястий, золоті прикраси до нього не пасують. Обирайте речі з простим базовим силуетом у чорних, сірих, бежевих, коричневих, білих тонах і в пастельній гамі.

Синій і фіолетовий добре поєднується з чорними, білими, сірими та блискучими речами. Спробуйте варіативні відтінки одного кольору, щоб напевно отримати гармонійний образ. Наприклад, до темно-фіолетового манікюру одягніть світло-фіолетовий костюм.

Пастельний — ніжний манікюр, який пасує до багатьох речей і доповнює інші відтінки. Можете комбінувати в образі відразу кілька пастельних тонів. Теплий кораловий, персиковий і винний кольори в одязі ідеально гармонують з пастеллю в нейл-дизайні.

Яскравий — до такого манікюру належать жовтий, салатовий, помаранчевий, синій, колір фуксії та подібні. Поєднуйте його з аксесуарами та елементами одягу. Наприклад, підбирайте під лак взуття або хустку. Намагайтеся не поєднувати в такому образі більше двох, максимум трьох яскравих кольорів.

Темний — чорний, бордовий, вишневий, темно-сірий, шоколадний. Нігті таких кольорів краще доповнювати аксесуарами: стильним годинником, металевими браслетами та каблучками, які врівноважуватимуть темний акцент. Лаки глибоких відтінків актуальні і в повсякденності, і на роботі. Хіба що не рекомендується носити чорний манікюр з коричневим одягом.

Манікюр і макіяж: правильні поєднання

Найпростіше та правильне рішення на всі часи — підбирати мейк, близький до дизайну нігтів.

Класичний дует манікюру і помади. Він теж не потребує точного поєднання кольорів. Наприклад, якщо губи кавового відтінку, можна пофарбувати нігті в цій же колірній гамі на кілька тонів світліше. Не обов’язково, щоб помада повторювала головний колір нейл-дизайну. Оберіть другорядний — вдасться ефектно та ненав’язливо. Цей самий трюк можна здійснити з тінями або підводкою в поєднанні з кольоровим френчем.

Матовий лак і Smokey Eyes — елегантна та стильна комбінація. Можна використати для «смокі» не тільки чорні та сірі тіні, а й кольорові, і під колір розтушування підібрати лак.

Перламутровий і металевий манікюр, елементи з фольги, блискітки й стрази — це привід зробити макіяж очей таким же сяйливим. У такому образі — пряма дорога на вечірку!