Психологічний страх перед візитом до стоматолога йде лише після першого досвіду лікування зубів без болю. Сучасна стоматологія має у своєму розпорядженні великий арсенал методик, препаратів, технологій, що дозволяють проводити ефективну терапію зі стійким результатом без больових відчуттів. За допомогою величезного набору засобів можна усунути дрібні вади, розв’язати серйозні проблеми із зубами.

Сутність лікування зубів без болю

Під цією методикою мається на увазі лікування зубів Київ, напередодні якого проводяться підготовчі процедури. Після таких маніпуляцій у пацієнтів немає болю, а й неприємних відчуттів. Результат досягається грамотним підбором знеболювальних препаратів та виду знеболювання.

Види анестезії у стоматології

Залежно від клінічної картини, діагнозу, індивідуальних особливостей пацієнтів застосовуються:

  • аплікаційний вплив аерозолем на локальну ділянку. Застосовується при незначних втручаннях як самостійна технологія або в поєднанні з ін’єкцією;
  • інфільтраційна анестезія. Препарат вводиться у м’які тканини. Застосовується метод при лікуванні карієсу, пульпіту;
  • провідникова. Введення анестетика спричиняє втрату чутливості всього нервового стовбура. Метод використовується за необхідності знеболювання на тривалий термін, наприклад, при лікуванні молярів нижньої щелепи.

Спосіб знеболювання визначає стоматолог після врахування багатьох факторів, у тому числі віку пацієнтів.

Особливості анестезії для дорослих та дітей

Для дорослих пацієнтів застосовні всі перелічені вище види знеболювання. Особливо чутливим, тим, які потребують тривале складне втручання, робиться загальний наркоз.

При лікуванні дітей із молочними зубами застосовується аплікаційна анестезія. Препарат є приємним на смак і запахом гель. Маніпуляція нанесення анестетика не викликає негативних реакцій, якщо попередньо стоматолог налагодив психологічний контакт із дитиною.

Альтернативний варіант

В окремих випадках застосовується лікування зубів уві сні чи седація. Медикаментозний сон та наркоз – різні поняття. Седація застосовується:

  • щодо особливо тривожних пацієнтів, які переживають напередодні лікування;
  • коли планується великий обсяг медичних маніпуляцій;
  • якщо пацієнт, через фізіологічні особливості, не може нерухомо сидіти в стоматологічному кріслі необхідний час.

Лікування під седацією застосовується для гіперактивних дітей, пацієнтів з аутизмом. Технологія полегшує роботу лікаря. Пацієнт у стані медикаментозного сну не чує запаху медичних препаратів, не відчуває проведених у роті маніпуляцій, якихось неприємних відчуттів, прокидається без спогадів про лікування зубів.

У клініці Лінія Посмішки проводяться всі види сучасної анестезії. Пацієнти мають можливість на особистому досвіді зрозуміти, що лікування зубів без болю – реальність, а не міф.