Односолодовий віскі виготовляється з ячменю, води та дріжджів, що ферментуються та дистилюються на одному заводі з одного зернового сусла — саме звідси походить назва. Зазвичай такий різновид напою витримується в дубових бочках, де йому дають час дозріти та набути відтінків смаку та аромату. Термін витримки може варіюватися від кількох років до багатьох десятиліть, залежно від виробника та стилю віскі.

Односолодовий — це один із найбільш популярних видів алкоголю у світі. Він є символом якості, вміння та майстерності виробника.

Як на смак визначити односолодовий віскі

Типовою рисою односолодового віскі є багатий, складний та насичений смак з домінуючими нотками фруктів, горіхів, прянощів та інших відтінків. Напій також має характерний аромат, який може містити запахи ягід, цитрусових, солоду та ванілі. Для визначення односолодового віскі на смак зверніть увагу на його кольорову гаму, текстуру та специфічний посмак.

Щоб правильно оцінити смак напою, спочатку потримайте невелику кількість віскі в роті кілька секунд, перш ніж проковтнути. В такий спосіб можна відокремити різноманітні смакові нюанси віскі.

Деякі поціновувачі відчувають пікантний смак алкоголю, тоді інші можуть розпізнають смакові нотки фруктів, дерева, ванілі та інших прянощів. Тому сомельє рекомендують куштувати декілька марок віскі, щоб визначитися зі своїм фаворитом.

ТОП-5 марок односолодового віскі

Вибрати свій улюблений напій можна в алкомаркеті MAUDAU, де представлена оригінальна продукція відомих марок. Дізнаємося про три найпопулярніші бренди, які пропонують поціновувачам ексклюзивний односолодовий віскі:

  1. Glenfiddich — це один із найбільш відомих виробників зі Шотландії. Віскі виробляється з використанням традиційної рецептури, тому смак напою має пряні, фруктові та солодкі нотки. В колекції Glenfiddich представлені варіанти 12-річної, 15-річної та 21-річної витримки.
  2. Macallan — ще одна марка зі Шотландії. Бренд відомий своїми сортами віскі, що витримуються в дерев’яних бочках, які раніше використовувались для зберігання портвейну та шеррі. Компанія пропонує напої 12-річної, 15-річної та 18-річної витримки.
  3. Jack Daniel’s — це одна з найвідоміших марок зі Сполучених Штатів. Виробництво Jack Daniel’s відбувається в штаті Теннессі, тому в напої є характерні ванільні, деревні та пряні нотки. Найвідомішими віскі цієї марки вважаються оригінальний Old No.7, Gentleman Jack та Single Barrel.
  4. Yamazaki — японський представник. Алкоголь Yamazaki виготовляється з використанням традиційних методів та рецептур, а його смак має характерні нотки: прянощі, зелений чай та фрукти. В колекції марки представлені напої 12-річної та 18-річної витримки.
  5. Talisker — виробник з острова Скай в Шотландії. Завдяки витримуванням в дерев’яних бочках алкоголь набуває інтенсивного димного смаку з морськими нотками. В колекціях бренду представлено 10-річний, 18-річний та 25-річний алкоголь.

Кожна марка односолодового віскі має унікальні риси, які цікаво досліджувати.