Бути дитиною означає насолоджуватися захопленням від вечірок. Немає нічого кращого, ніж провести значну частину дня з друзями, сміятися та святкувати життя разом! Батькам часто здається, що планування та організація дня народження дитини може бути великим викликом. Саме тому ми часто звертаємось до класики: традиційні страви для дитячих вечірок, давні теми дня народження та перевірені часом ігри для дітей. Ці класичні розваги заслужили свій статус завдяки тому, що протягом багатьох років вони радують безліч дітей по всьому світу. Хоча традиційні ігри для днів народжень можуть відрізнятися в різних країнах і навіть мати різні назви, ваші діти, без сумніву, створять чудові спогади про дитинство, сповнені радості, веселощів та сміху, граючи в одну або кілька ігор з цього списку.

Музичні стільці

Ви, мабуть, знайомі з правилами: розставте на один стілець менше, ніж кількість дітей, що грають. Включіть музику і дайте дітям обходити стільці, поки музика не припиниться, після чого вони кидаються шукати собі місце. Остання дитина, яка залишилася стояти, виходить, один стілець забирається, і гра продовжується, поки не залишиться лише одна людина. Спрощуйте все ще більше, видаляючи стільці та граючи в музичні качання (присідайте, коли музика припиняється, і найповільніша людина, яка опускається на землю, виходить) або музичні статуї (замерзайте на
місці, коли музика припиняється, і ті, хто продовжує рухатися, виходять).

Прикріпіть хвіст до віслюка

Вішайте постер віслюка на стіну (його можна замовити в Інтернеті), зав’яжіть гравцям очі по одному та обертайте кожного у колі декілька разів, перш ніж дозволити їм намагатися прикріпити хвіст віслюка якомога ближче до його задніх ніг! Не обов’язково має бути хвіст або віслюк! Адаптуйте гру, щоб вона відповідала темі вашого дитячого дня народження: прикріпіть чарівну паличку до феї, прикріпіть бороду до гнома або прикріпіть хвіст до русалки. Не соромтеся проявити творчість у виборі теми вечірки.

Передайте пакунок

Ця гра вимагає певної підготовки, але вона дуже подобається молодшим дітям, тому варто включити її у наш список. Перед вечіркою купіть невеликий, недорогий приз, пов’язаний з темою вечірки або те, що вам відомо, що ваша дитина та її друзі полюблять. Заверніть його у кілька шарів паперу, принаймні один шар на дитину. Під час гри дайте дітям сидіти у колі та передавати запакований пакунок, поки ви граєте веселу музику. Коли музика припиняється, дитина, яка тримає пакунок, знімає зовнішній шар паперу. Повторюйте цей процес, поки одна дитина не розпакує останній шар паперу, виявляючи свій приз. Розгляньте можливість додавання невеликої цукерки або повітряної кульки в кожен шар обгортки, щоб кожна дитина отримала приз.

Метання яйця

Якщо вам не хочеться ризикувати, закоркуйте яйця заздалегідь (хоча яйця які не закорковані може бути набагато веселіше, особливо для підлітків). Вам знадобиться одне яйце для кожної пари гравців. Пари кидають яйце назад і вперед одне одному. Кожен раз, коли діти ловлять яйце, вони мають зробити крок назад та продовжити. Команда, яка може спіймати яйце на найбільшій відстані між ними, перемагає!

Перегони з яйцем та ложкою

Виштовхуйте гравців, кожного з яйцем, збалансованим на столовій ложці. На сигнал “поїхали” гравці гонять до заданої фінішної лінії. Якщо їх яйце падає, вони повинні зупинитися, покласти його назад на ложку та продовжити (або, для більш складної гри, відправте їх назад на старт кожного разу, коли яйце падає!). Закоркуйте яйця заздалегідь для чистішої гри!

Гонка в мішках

Для гонки в мішках вам потрібен джутовий/бавовняний мішок або велика наволочка для кожного гравця (ви також можете грати естафетними командами, щоб зменшити кількість потрібних мішків). Щоб грати, гості мають стояти ногами всередині мішка, і на сигнал “поїхали” вони гонять до фінішної лінії (або до свого товариша, якщо грають естафетним стилем). Перша особа, яка перетинає фінішну лінію, або перша команда, яка долає всіма своїми учасниками, перемагає.

Полювання на скарби

Полювання на скарби (або польові дослідження) можуть бути такими простими або складними, як вам подобається. Для простої версії розташуйте замотані цукерки навколо місця гри, щоб гості могли їх знайти, і кожен гість зберігає те, що він виявив. Для більш складного полювання на скарби розташуйте серію жетонів навколо місця гри, щоб гості могли їх знайти – дитина, яка знайшла найбільше, виграє приз. Жетони можуть бути будь-чим – маленькими кольоровими коштовностями, друкованими жетонами, розфарбованими камінцями тощо. Для ще більш розгорнутого полювання на скарби створіть серію написаних завдань, які гості повинні прочитати та вирішити (групою) на шляху навколо простору вечірки, щоб знайти прихований скарб.

Перегони на тачках

Перегони на тачках граються парами і є дуже веселими. Перша людина – це тачка – вона стає руками на землі, а її ноги тримає друга людина (водій) у парі. Тачка “ходить” руками по землі, а водій слідує за нею, тримаючи її ноги і керуючи тачкою. Перша команда, яка перетне фінішну лінію, перемагає.

Качка, качка, гусак!

Абсолютна класика, чи не так? І досить просто грати. Змусьте своїх гостей сісти у коло зі схрещеними ногами. Оберіть одну людину, яка буде “гусаком”. Гусак встає і йде навколо кола дітей, легко стукуючи кожного гравця по голові. Кожен раз, коли “гусак” стукає голову, вони кажуть “качка”. Коли вони обирають людину, яка хоче переслідувати їх, вони стукають по голові цієї людини, кажучи “гусак”, і починають бігти. Якщо вони можуть обійти все коло, повернутися на місце тієї людини, яка щойно встала, і сісти, вони вже не є “гусаком”. Людина, яка не змогла їх спіймати, стає новим гусаком. Якщо їх спіймали, вони сідають у центрі кола і пропускають наступні ходи.

Естафета з повітряними кулями

Біг і повітряні кулі – чудова комбінація для класичних ігор на вечірках. Розділіть своїх гостей на команди-естафети з чотирьох гравців, з двома на кожному боці майданчика. Є різні способи грати в естафету з повітряними кулями: наш улюблений передбачає те, що гравці кладуть надуту кулю між колінами та стрибають через майданчик. Інші версії вимагають, щоб гравці обирали власний спосіб переміщення через простір з повітряною кулею, але без використання рук! Це може бути весело, коли грають парами – кожна пара повинна проходити через простір з кулею, між їх головами, спинами чи животами! Або ж дайте кожному гравцеві надуту кулю, нехай вони гонять
на інший бік подвір’я, сідають на стілець, лускають кулю, гонять назад і торкаються наступної людини у черзі. Перша команда, яка завершить естафету від початку до кінця, перемагає!

Піньята

Перед вечіркою купіть або зробіть піньяту, яка відповідає темі вашої вечірки, та наповніть її смаколиками. Повісьте піньяту на висоті приблизно голови. Нехай гості стоять у черзі за кілька метрів. Зазвичай гравців зав’язують та легко крутять тричі навколо, перш ніж намагатися вдарити піньяту дерев’яною биткою. В наші дні гравці просто чергуються, вдаряючи піньяту (без зав’язки на очах), поки вона не розбивається.

Лімбо

Двоє дорослих тримають обидва кінці метлі (або щось подібне) слабко на висоті живота. Діти чергуються, проходячи під палицею, не торкаючись її, згинаючи коліна та нахиляючись назад, якщо потрібно. Після того, як всі діти пройшли під палицею, її опускають. Той, хто впаде, торкнеться землі руками або торкнеться палиці, вибуває.
Для розважального повороту, лімбо особливо приємно на роликах, що робить його чудовою грою на дитячих вечірках на роликовій дискотеці!

Замовити одну з таких дитячих вечірок або організувати дитячий день народження на будь-яку іншу тему можна за посилання https://dayandnight.com.ua.