Стовпчик термометра повільно, але впевнено повзе вгору — саме час подумати про те, як мати неперевершений вигляд влітку. З одягом усе ясно: у тренді любов до свого тіла й відверті акценти. Дизайнери пропонують носити напівпрозоре, яскраве, сміливо оголювати плечі. Популярні такі деталі, як корсети, зав’язки, ремені, ланцюжки.

Вибирайте взуття до пари костюмові. Варіантів багато, але якщо ви робите ставку на стиль, естетику й комфорт, зверніть увагу на сандалії. Спортивні, в античному стилі, на платформі — стрітстайл у спеку складно уявити без них. Брендові моделі доречні і в повсякденному житті, і з особливої нагоди.

Цьогоріч купити сандалі жіночі пропонують Birkenstock, Karl Lagerfeld, Adidas, Puma, Teva, Crocs та інші бренди. Розповідаємо, чому це гарна ідея, та як носити найпопулярніше взуття сезону.

Як сандалі завоювали любов прихильників

Моделі на пласкій підошві зі шнурівкою вигадали задовго до початку нашої ери. У сандалях свого часу ходили стародавні єгиптяни, греки, римляни. Наступний сплеск популярності припав на епоху Відродження, черговий — на 20-ті роки ХХ століття. Масове виробництво почалося після Другої світової війни, тоді ж Birkenstock винайшли пробкову підошву.

У 1984 році на ринок вийшла компанія Teva, чиє взуття позиціонувалося як спортивне. Дебютну модель розробив не дизайнер, а тренер з рафтингу, Марк Тетчер. Сплавлятися бурхливою рікою у кросівках було важко, тому спортсмен запропонував закріпити на нозі лише підошву. Ідея виявилася вдалою, технологію запатентували. Носити спортивні моделі стали всі поціновувачі комфорту та активного способу життя.

Попит на спортивні моделі поступово зменшувався. Ще якихось 10 років тому жінки марили 10-сантиметровими каблуками. Було красиво, але не зручно. На щастя, у 2023 році в тренді комфорт. Модні інфлюенсери носять сандалі в античному стилі, шнурівка доходить до коліна.

Знову актуальний спортивний стиль. Таке взуття має широкі ремені й підошву з хорошою амортизацією. Нога добре зафіксована, не ковзає, не пітніє, не втомлюється. Трендові матеріали — штучна шкіра, натуральна замша, міцний текстиль. Навіть за регулярного носіння брендова пара прослужить не один сезон.

Безпрограшні способи носити сандалі

Модне взуття може здаватися аж надто брутальним, але боятися цього не варто. Зірки стрітстайлу вдало комбінують їх із:

  1. Сукнями — бавовняними, лляними, текстильними. Довжина значення не має — нині і міні, і міді на піку популярності.
  2. Штанами — джинсами-балонами, карго, кюлотами. Верх на ваш смак: топ, блуза, футболка, сорочка.
  3. Шортами — наймоднішими зараз вважаються моделі до коліна з накладними кишенями. Якщо на вулиці прохолодно, накиньте легку куртку.
  4. Пляжним одягом. Куди, як не в басейн чи на пляж, ходити в сандалях?

А як щодо шкарпеток? Тренд викликав гарячі суперечки ще минулого сезону. Втім, трендсетери продовжують носити білі шкарпетки з мінімалістичним принтом під сандалі. Спробуйте й ви, якщо любите сміливі аутфіти та не боїтеся надмірної уваги.