Фарбування волосся може бути захопливим експериментом зі стилем чи рутинним удосконаленням кольору. Однак ясно, що ця процедура не є корисною для волосся, навіть якщо ви застосовуєте високоякісні засоби та користуєтеся послугами майстрів-професіоналів. Фарбування має ряд побічних ефектів та часто може перешкоджати здоровому росту волосся.

Волосся піддається стресу під час фарбування, оскільки воно втрачає ліпіди та живильні речовини, унаслідок чого слабшає. Це призводить до випадіння та стоншення. Надмірно часте фарбування чи кардинальна зміна кольору без допомоги професіонала також може призвести до того, що фолікули в шкірі голови стануть неактивними. Саме тому після процедури важливо дотримуватися особливих правил догляду для фарбованого волосся.

Попри те, що існують домашні та салонні засоби для лікування ламкості волосся, найкраща порада — зменшити негативний зовнішній вплив, що спричиняє пошкодження. Зведіть до мінімуму розчісування, хімічний вплив та стайлінг, щоб завдати якомога менше шкоди. Оберіть професійний шампунь для фарбованого волосся (https://eva.ua/ua/12831-13265-13292/professional-nye-shampuni-dlja-volos/), який містить ефективні компоненти для збереження кольору та покращення його стану. Звичайний шампунь не містить того, що потрібно вашому волоссю для зволоження та збереження пігменту, а також для здорового росту.

Чому після фарбування волосся може стати ламким і повільно рости?

Фарба може активізувати випадіння волосся та пошкодити його стрижні, спричинивши їх ламкість. Аміак чи перекис водню, що містяться в напівстійких і стійких фарбах для волосся, є доволі токсичними, що може призвести до сухості, ламкості, посічення кінчиків. Зокрема, перекис водню є популярним компонентом у формулах, які створюють відтінок блонд, оскільки ця речовина усуває пігменти з природного кольору. Будь-які процедури знебарвлення можуть пошкодити білкову структуру волосся. Однак ця шкода значно збільшується з кожним сеансом освітлення. Загалом, чим частіше ви освітлюєте або меліруєте волосся, тим більше воно пошкоджується. Освітлене волосся також є пористим, що робить його доволі незахищеним щодо впливу різних хімічних і нехімічних чинників. До останніх належать термоприлади для укладання (фен, випрямляч, плойка), а також вплив ультрафіолетових променів та несприятливих погодних умов.

Поради щодо збереження довжини після фарбування

  • Підтримуйте живлення волосся. Дотримуйтеся здорового харчування з високим умістом білків, омега-3, вітамінів і мінералів. Спробуйте додати до свого раціону такі продукти, як лосось, йогурт, горіхи, авокадо, яйця, курка, шпинат тощо, щоб забезпечити живлення волосся.
  • Завжди купуйте якісну фарбу та проявник. Наступного разу вибирайте засіб без аміаку. Продукти на основі цієї речовини погіршують стан волосся.
  • Кондиціонуйте волосся після кожного миття голови та приділіть особливу увагу кінчикам волосся. Наносьте незмивні засоби з термозахисними властивостями.
  • Мийте голову якомога рідше, якщо це можливо. Використовуйте теплу або прохолодну воду. Якщо ви миєтеся щодня, то видаляєте природне змащення з волосся та шкіри, що призводить до сухості. Якщо у вас жирний тип волосся, то не обов’язкового постійно мити голову — просто нанесіть на корені трохи сухого шампуню, який відмінно вбирає себум без миття по всій довжині.
  • Уникайте гарячих інструментів для укладання, адже тепло пошкоджує волосся, що може призвести до ламкості та появи посічених кінчиків.
  • Уникайте незахищеного перебування на сонці: сонячні промені також погіршують колір волосся та роблять його слабким.

Дійсно, фарбування створює стрес для волосся, що спричиняє його послаблення та ламкість. Якщо вам набридло випадіння та повільний ріст волосків, не потрібно назавжди відмовлятися від фарбування. Натомість забезпечте для свого фарбованого волосся особливий дбайливий догляд.