Вирішили виділити простір для переговорів? Переговорна – важливе приміщення кожного солідного офісу. Саме від того, наскільки вона буде вдало оформленою залежить думка клієнтів, партнерів чи постачальників, результативність проведеного діалогу, укладені угоди. Часто переговорну недооцінюють, приділяючи мало уваги її оформленню і це докорінно змінює ситуацію в негативний бік. Розглянемо всі основні помилки, які заважають купити офісні крісла із столом такі, як потрібно, зробити планування й оформлення, аби не допустити їх.

Не той розмір

Тісно або навпаки, надто просторо без відчуття затишку. Спочатку потрібно обміркувати площу приміщення, що виділяється під переговорну. Якщо в основному в діалозі зазвичай бере участь мало людей, можна обмежитися невеликою кімнатою. Для великої кількості, можливо, знадобиться конференц-зал.

Затишне місце

На деяку думку для створення переговорної досить зробити перегородки в загальному офісному просторі. Насправді для плідного спілкування необхідно, щоб нічого не могло відвертати увагу. Тому потрібно подбати про повну звукоізоляцію.

Меблі

Стандартні стільці зі столом – ще одна серйозна помилка оформлення переговорної. Краще купити офісні крісла комфортнішого класу – на хрестовині, з регулюванням висоти, досить високою спинкою. Стіл – овальний чи витягнутий. Цікаве рішення для спілкування із партнерами – кімната з м’якими кріслами або диваном та невеликим круглим столом.

Простір

Часто можна побачити, що переговорні розташовані в приміщеннях із глухими стінами – це психологічно діє пригнічуючи. Бажано, щоб у кімнаті було присутнє хоча б одне вікно. Ще один спосіб додати простору – помістити переговорну не в глухі стіни, а в скляний куб. Як стіни можна використати смарт-скло, тож якщо є бажання можливо його зробити абсолютно прозорим або замутненим.

Освітлення

По периметру або люстра – не дуже вдалі рішення, що втратили актуальність. Краще зупинитися на вбудованих стельових світильниках, що дають досить яскраве, проте не різке розсіяне світло.

Порожнеча

Вважається, що для оформлення переговорної нічого не потрібно крім крісел зі столом. Це помилкове рішення. Виконайте її у витриманому дизайні, доповніть декоративними елементами. Звісно, він має бути тематичним, зрозумілим, таким, котрий не захаращує простір.

Оснащення

Ще один стереотип щодо кімнати для переговорів – що їй не потрібне жодне обладнання. Проте жодна сучасна компанія без нього не обійдеться. Продумайте систему кондиціонування, проведіть комунікації, мережеві кабелі, розетки. Також може знадобитися відеостіна, екран або проєктор.

Висновок

Як видно, помилки не такі критичні, щоб їх неможливо було уникнути. Якщо продумати розмір приміщення, його дизайн, меблювання та оснащення, можна не тільки домогтися ідеального стильового ефекту, а й зробити так, щоб усі переговори закінчувалися успішно.