Жінка може дозволити собі вийти з дому без макіяжу, але без сумочки – ніколи. У цьому аксесуарі в неї ціле життя – гаманець, смартфон, пачка серветок, флакон парфумів, каштани на удачу, купа чеків, які давно час викинути, планер. Навіщо ми перелічуємо? Загляньте до своєї сумки – у вас там все так само, як у нас.

Але ці дрібниці разом становлять чималий багаж, який гарненько так відтягує плече. Особливо це відчувається наприкінці робочого дня, коли немає сил навіть на те, щоб перебирати ногами. А ще треба зайти до магазину й тягти звідти пакети. Сумка, звичайно, сповзатиме з плеча й доведеться постійно зупинятися. Може, зрештою купити рюкзак? Зараз жіночі рюкзаки в тренді.

Відповісти на це питання допоможемо ми та консультанти модного інтернет-магазину ANSWEAR.ua. Наведемо три аргументи, які допоможуть ухвалити рішення.

Розподіл центру ваги

Коли несете сумку на плечі або в руках, то вся вага зосереджується в якомусь одному положенні. Навіть часто перевішуючи сумку з одного плеча на інше, ви не досягнете рівномірного розподілу ваги. По-перше, тому що ваш робочий бік все одно братиме на себе більше навантаження, а по-друге, жіноча сумка (навіть жорстка) сконструйована інакше, ніж рюкзак.

У рюкзаку за спиною вага автоматично розподіляється на два боки, а лямки делікатно підтримують вашу поставу. Однак лише за умови, що вони регулюються і нормальної ширини. Занадто тонкі лямки – це дуже незручно, повірте.

Свобода пересування

За всієї поваги до сумок, слід визнати, що гуляти чи їздити з ними у відпустку – так собі задоволення. Знову ж через важкість. А ще, мабуть, тому, що іноді в сумок з’являється погана звичка бити свою власницю під час довгої ходьби по стегнах. Ляпаси, звичайно, не сильні, деякі взагалі непомітні, але синці від них з’являються цілком відчутні.

З рюкзаком все геть інакше. Закинеш його на спину – і вперед, назустріч світу. Він настільки зручний, що часто забуваєш про те, що він є!

Практичність та широта вибору

Віддані прихильниці сумок із подивом виявлять, що міський жіночий рюкзак зовсім не схожий на шкільний чи спортивний. І точно не на туристичний.

Сучасні жіночі рюкзаки вражають уяву – різноманітні форми, текстури, декор. Море моделей, серед яких:

  • рюкзак-трансформер;
  • рюкзак з гаманцем, що знімається;
  • рюкзак-клатч;
  • рюкзак-сумка.

Шкіряні, замшеві, текстильні, з екошкіри, м’які та каркасні, з принтами, стразами, колор-блоки та однотонні – від класичних відтінків до всього спектру з таблиці інституту Pantone.

Залежно від розміру ви зможете носити із собою одночасно тисячу дрібниць, без яких не можете обійтися, і ще залишиться місце для покупок.

Й останнє: якщо ви мама, то рюкзак вам призначений за статусом. Чи нам пояснювати, що на одну лише прогулянку з малюком потрібно взяти буквально пів квартири – печиво, воду, серветки, пластир, запасні штанці, баночки з харчуванням, книжку, іграшки. І це без урахування того, що дорогою обов’язково щось купується – дитині чи додому.

Тепер, коли почули всі аргументи, – рішення за вами. Зрештою ніхто ж не пропонує розлучатися з сумкою назавжди. Але спробувати носити рюкзак таки варто. Хоча б для різноманіття.