Один із найбільш практичних видів взуття — чоловічі сліпони. Універсальні капці почали випускати ще наприкінці 70-х. Тоді їх носили здебільшого серфери: зручна резинова підошва, тканинний верх і відсутність шнурівки дозволяли стопі дихати й не вимагали особливого догляду. А після того, як їх взув Шон Пенн на зйомках «Fast Times at Ridgemont High», популярність сліпонів різко зросла. Сьогодні їх носять усі, хто цінує лаконічний стиль і комфорт, а також хоче створити стильний легкий образ. Розповідаємо, з чим їх можна поєднувати.

Як носити сліпони

Сліпони — це вільний стиль. Куди б не збирався хлопець — в університет, на роботу, прогулянку з друзями чи сім’єю, — сліпони завжди доречні.

Наводимо приклади бездоганних луків:

  1. Футболка або лонгслів з круглою горловиною + строгий костюм. Так хоч хоч на ділову зустріч чи романтичне побачення. Виглядає свіжо та сміливо.
  2. Класична рубашка (біла або з принтом) + брюки, бавовняні чи лляні. Солідні чоловіки виглядають саме так, для великого міста образ безпрограшний. Головне, забудьте про галстук. У перших двох випадках із аксесуарів доречний хіба що шкіряний ремінь.
  3. Прямі джинси + футболка поло або рубашка оверсайз. Ще одна гарна ідея на щодень.
  4. Шорти до коліна + футболка. Максимально простий, але красивий літній образ. Вибирайте одяг і взуття монохромних відтінків, це виглядає дорого.
  5. Будь-які штани casual + теніска + джинсова куртка. Ідеальний образ для активних хлопців.
  6. Штани карго + світшот + шкіряний бомбер. Також безпрограшний варіант.

Звісно, це ще не все. Сліпони універсальні, тож їх можна вдало комбінувати з одягом як ділового, так і спортивного стилю. Футболки, рубашки, майки, джинси, шорти, різні види штанів — обмежень практично немає. Те ж саме стосується кольорів. Якщо сліпони з принтом, одяг краще вибрати однотонний, або навпаки.

Чи потрібні шкарпетки?

Традиційно сліпони вважаються взуттям для літа, проте зараз у продажу багато моделей і для міжсезоння. В таке взуття зазвичай додають теплу підкладку. На весну або осінь можна вибрати шкіряну модель зі вставками від промокання ніг.

Аби ногам було зручніше від тривалого носіння взуття, шкарпетки краще надіти. До того ж це більш гігієнічно. Вибирайте короткі шкарпетки з натуральних матеріалів: вони приємні та майже непомітні, а також захищають від утворення мозолів.