Ми сортуємо харчові відходи, ретельно миємо пляшки з-під молока та відмовляємось від одноразових пакетів — адже ми екосвідомі! Але попри це навіть не помічаємо, наскільки сильно шкодять природі звичні засоби гігієни. На щастя, існує альтернатива. У цій статі ми познайомимо вас з найкращими екологічними засобами гігієни, які подбають про чистоту планети та ваш комфорт.

Багаторазові ватні диски

Здебільшого жінки використовують по 3 ватні диски на день: для нанесення тоніка, якісного очищення та демакіяжу. Щоб зменшити кількість сміття, можна спробувати багаторазові ватні диски. Вони зшиті з високоякісних, натуральних і дуже приємних на дотик матеріалів. Диски чудово збирають бруд і зручні у використанні, а також легко перуться у пральній машині.

Спонж для обличчя

Якщо для очищення обличчя ви використовуєте спеціальну силіконову щітку або масажер, ми можемо запропонувати вам натуральну альтернативу. Точніше, її вже запропонувала сама природа, коли створила рослину Amorphophallus konjac. З її коріння виготовляють губчасті спонжі для макіяжу, які чудово спінюють засіб для очищення, усувають бруд і відлущують старі клітини шкіри.

Менструальні чаші

Жінки обожнюють цей винахід не лише за екологічність, а й за зручність і комфорт. Менструальна чаша поміщається у цервікальний канал і збирає усі виділення, вберігаючи від протікань, дискомфорту та неприємного запаху. Вона може бути виготовлена з різних матеріалів, мати різну форму, розмір, пружність і забарвлення, щоб кожна могла підібрати свій ідеальний варіант на www.eva.ua. І, звісно ж, чаша дуже екологічна, адже може служити протягом 10 років і замінити понад 4000 одноразових прокладок.

Білизна для критичних днів

Ще один варіант зменшити кількість сміття під час критичних днів — менструальна білизна. Вона має вигляд звичайних трусиків, але доповнена спеціальним тонким шаром, який абсорбує всі виділення та зберігає відчуття сухості. Така білизна легко переться руками чи в машинці, а також може мати дуже привабливий вигляд.

Багаторазові прокладки

Якщо ви з якоїсь причини не можете відмовитись від прокладок, пропонуємо спробувати багаторазові аксесуари. Вони мають звичну форму, кріпляться до білизни та пошиті з натуральних, безпечних тканин, часто з красивими принтами. Спеціальний шар всередині поглинає вологу та підтримує відчуття чистоти. Також можна спробувати органічні одноразові вироби, щоб спростити перехід на екологічні варіанти.

Натуральна мочалка

Цей пункт поєднує турботу про планету та користь для шкіри. Замість синтетичних губок з пластику можна спробувати натуральну мочалку з люфи. Плоди цієї рослини мають оригінальну волокнисту текстуру, тому приємно масажують шкіру тіла та відлущують старі клітини. Також таку губку можна використовувати для миття посуду чи прибирання.

Дерев’яна зубна щітка

Якщо ви сортуєте відходи, то, мабуть, знаєте, що зубна щітка, ручка якої поєднує різні штучні матеріали, не підлягає переробці, а отже просто засмічує нашу планету. Щоб уникнути цього, варто перейти на екологічні зубні щітки. Їхня основа виготовлена з натурального бамбука, а щетина — з безпечних для природи волокон. Крім цього, такі щітки мають дуже естетичний мінімалістичний вигляд.

Багаторазова вушна паличка

Лишень уявіть, скільки пластикових паличок залишає після себе кожна людина. А якщо помножити цю купку на 7 мільярдів, стає справді моторошно. Щоб докластися до зменшення тиску на екологію, можна перейти на багаторазову вушну паличку з металу та силікону. Її робоча голівка має спеціальну форму та рельєф, тому легко витягує сірку та очищує вушні канали, що робить аксесуар безпечним і для здоров’я, і для природи.

Твердий шампунь

Хоча більшість косметичних брендів намагаються бути екологічними, використовуючи перероблені або придатні до переробки матеріали, все ж пластикові банки лишаються одними з основних предметів, що засмічують навколишнє середовище. Альтернативою у цьому випадку стане твердий шампунь у вигляді звичного мила. Він продається без тари або у картонному пакуванні та може доповнюватись багаторазовим металевим кейсом. Крім користі для екології, такі засоби мають натуральний склад і покращують стан волосся.

Мінеральний дезодорант

Дезодоранти не лише забруднюють світ пластиком і металом, а й можуть бути шкідливими для ніжної шкіри пахв. Тож, дбаючи про себе й екологію, варто спробувати натуральний дезодорант. Він може бути виготовлений з цільного квасцевого кристала, який при контакті з водою формує антибактеріальне покриття, або ж мати вигляд ніжного крему.

Виявляється, турбуватись про себе з думкою про природу — це так легко. Варто лише спробувати — і ви вже не зможете жити по-іншому!