Більшість шанувальників гоління, скоріш за все, звикли до використання класичного станку або так званої “безпечної бритви”. Однак справжні гуру цієї справи впевнено скажуть, що небезпечна бритва нічим не поступається їй у якості та ефективності гоління. З часом, набуваючи досвіду, люди поступово змінюють свою позицію та починають використовувати небезпечне лезо. Але чи виправдовує себе цей крок? Спеціалісти з Barbercompany вирішили розібратися в цьому та проаналізувати всі “за” та “проти” у використанні цього типу засобів догляду.

Зручність використання

На відміну від звичайного станку, у небезпечній бритві футляр для леза водночас використовується і як ручка. Тому, потрібно заздалегідь обрати спосіб утримання бритви таким чином, щоб лезо вільно проходило по поверхні обличчя. І з цього випливає наступний, досить суперечливий фактор.

Гостре лезо

Незалежно від форми головки (квадратна, кругла або напівкругла), небезпечні бритви завжди відрізняються високим рівнем гостроти. З одного боку це перевага, адже дозволяє легко “зачистити” ті ділянки, з якими було складно впоратися звичайним станком. Наприклад, небезпечну бритву досить активно застосовують саме для гоління голови.

Але водночас така гострота може бути вкрай небезпечною. Один невірний рух призведе до порізів на шкірі, а це завжди дуже неприємно. Тому, слід бути дуже обережним у користуванні таким засобом.

Догляд та знезараження

Крім засобу для ефективного гоління, небезпечна бритва може також стати носієм бактерій та мікробів. Так, неякісний догляд може призвести до зараження, наслідки якого можуть змусити забути про омріяне гоління на довгий час. Тому, слід ретельно дотримуватися правил догляду за небезпечною бритвою. Надважливо використовувати засоби суто індивідуально, аби не спричинити зараження. Спеціалісти з Barbercompany рекомендують обробляти лезо після кожної процедури та зберігати в чохлі. Також, аби досягати потрібного результату, лезо слід регулярно заточувати, аби не мати проблем з поодинокими волосинами, які не вдалося збрити.

Немає очевидних переваг або недоліків для того, аби використовувати або не використовувати небезпечну бритву. Це універсальний засіб, який суттєво переважає класичний станок, але водночас може становити небезпеку у за невдалого використання. Тому, якщо ви все ж вирішили почати користуватися таким засобом, радимо робити це дуже обережно.