Осмос – природний природний процес, у результаті якого вода, протікаючи підземними руслами, насичується різними мінералами. Основне завдання рукотворної системи зворотного осмосу – повернути цей процес і знизити концентрацію солей у воді. Якщо вас цікавлять фільтри для води та системи фільтрації, радимо вам звернутися за консультацією в фірму “Аквадом”, яка працює на ринку в Одесі вже не один рік. Спеціалісти даної компанії можуть підібрати для вас якісне обладнання для очистки води та встановити його в вашій квартирі або будинку.

Очищення води проходить у 3 основні етапи:

  • Попереднє очищення системою передфільтрів, що видаляють хлор та великі домішки.
  • Фільтрування через напівпроникну мембрану, що затримує солі, бактерії та віруси
  • Накопичення чистої води в ємностях, які при необхідності видають її під достатнім тиском.

Міфи про осмотичну систему очищення води

Наші клієнти нерідко стикаються із нічим не обґрунтованими упередженнями. Давайте розберемося, чи правда те, що говорять про недоліки осмотичної води.

Міф №1. Корисні речовини не проходять мембрани.

Тільки уявіть собі, що для отримання денної норми кальцію вам доведеться випити понад 134 літри води з-під крана. Для поповнення запасів магнію та фосфору в організмі потрібно вжити близько 360 та 34000 літрів води відповідно.

Насправді якщо ви хочете отримувати мінерали, необхідні для життєдіяльності організму, їжте більше корисної їжі. Відновити мінерально-сольовий баланс також допоможе мінеральна вода, але аж ніяк не водопровідна.

Тож чи є сенс відмовлятися від фільтрів зворотного осмосу, які очищають воду не лише від мінеральних забруднювачів, а й від бактерій та вірусів?

Міф №2. Відфільтрована вода вимиває з організму корисні речовини.

Будь-яка вода вимиває з організму ті речовини, які він відкидає сам. Потрібні клітинам мікро- і макроелементи стають невід’ємною частиною їх структури. Головне – пити стільки води, скільки витрачаєш. Рекомендована норма споживання для дорослої людини нормальної ваги становить 1,6-2 літри на день.

До цього ж міфу відноситься і можливість втратити зуби через вимивання кальцію за постійного використання очищеної води. А відсутність у воді фтору, швидше, є перевагою, а не недоліком. Його надлишок, характерний для артезіанської води може зробити тендітною не тільки емаль, а й кістки.

Міф №3. Вода після фільтрації зворотним осмосом не має смаку.

Звичайно, якщо ви звикли пити воду з присмаком заліза та хлору, очищена рідина здасться вам несмачною. Насправді це дуже суб’єктивна думка, що викликається інерційним мисленням, тобто звичкою.

Вода після фільтра має особливий м’який смак, який спочатку навіть здається злегка солодкуватим у порівнянні зі звичайною водопровідною водою. Насправді, саме так і має відчуватися кришталево чиста вода.