Сучасні діти живуть у яскравому віртуальному світі, сповненому звуками. Але іноді батьки не хочуть «насолоджуватися» автоматними чергами з відеоігри або піснями популярного юнацького бойзбенду. Або ж навпаки: дитині потрібно зосередитися на домашній роботі, а не слухати мамині теревеньки телефоном. Тому важливо забезпечити школярів власними навушниками. Але який аксесуар вибрати серед різноманітного асортименту? Ділимося кількома корисними порадами.

Безпечне прослуховування

Діти не розуміють, що довге прослуховування музики в навушниках на великій гучності шкодить слуху. Вони викручують перемикач «на повну». Тож краще одразу вибрати гарнітуру зі вбудованим обмежувачем гучності для захисту. Цей параметр зазначений у характеристиках моделей в каталогах інтернет-магазинів, як тут: https://eldorado.ua/uk/headphones/c1038998/. Завдяки цій функції дитина не може викрутити звук до рівня, достатньо високого, щоб пошкодити вуха. Стандартна рекомендація — звучання, що не перевищує 85 дБ.

Повнорозмірні, накладні чи вкладиші

Важлива й конструкція аксесуару. Від неї залежить зручність носіння. Навушники поділяються на:

  • вкладиші, які розміщуються у слуховому проході;
  • накладні моделі, що закривають вухо амбушурами;
  • повнорозмірні варіанти, які охоплюють зону навколо вуха та над ним.

Якщо дитина носить окуляри, краще зупинитися на вкладишах. Бо амбушури разом із дужками можуть створювати додатковий тиск на скроні. Але повнорозмірні аксесуари більш рівномірно розподіляють звук та менш шкідливі для слуху.

Дротові чи бездротові

Дріт прив’язує до пристрою. Обмеження рухів може викривити поставу, якщо дитина працює за комп’ютером чи ноутбуком. Проте дротові навушники дешевші, а ще їх важко загубити.

Бездротова гарнітура — це свобода пересування. Вибрати останню модель популярних брендів можна тут: https://eldorado.ua/uk/headphones/c1038998/13111=36524/. Однак врахуйте, що доведеться постійно нагадувати дитині про необхідність підзарядки. А учні молодших класів ще не такі відповідальні, як старшокласники, і часто повертаються додому без одного вкладиша.

eKids — створені для малечі

Якщо вам досить складно зорієнтуватися в асортименті гарнітури, просто виберіть будь-яку модель від бренду eKids. Це спеціальна дитяча серія навушників. На яскравому корпусі зображені улюблені персонажі з мультфільмів Disney, коміксів та кіноблокбастерів. Аксесуари підключаються як до комп’ютера, так і до смартфона. Вони сумісні з Windows, Android та iOS. Завдяки оголів’ю, що регулюється, в них комфортно слухати музику, дивитися навчальні відео та спілкуватися з друзями. Дитина обов’язково оцінить ваш вибір.